← Terug naar overzicht

Sportieve buitenactiviteiten in Utrecht

Sportieve buitenactiviteiten in Utrecht.

Het blijft tot later licht, het zonnetje komt steeds vaker tevoorschijn en de vogeltjes fluiten de hele dag. Met dit lenteweer is het een stuk aantrekkelijker om buiten te gaan sporten! Wij hebben een aantal sportieve buitenactiviteiten voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Hardlopen

Hardlopen is één van de meest bekende en sportieve buitenactiviteiten. Beginnen met hardlopen kan lastig zijn, maar als je er eenmaal inzit en je conditie beter wordt, dan is het best leuk! Door hardlopen komen de stoffen serotonine en endorfine vrij die je blij maken. De zuurstof in je bloed neemt toe waardoor je hersenen een boost zullen krijgen. Daarnaast kan hardlopen je helpen om tussen het studeren door even je hoofd leeg te maken of om juist nieuwe inzichten te krijgen. Heb je wat inspiratie nodig voor je hardlooproute? Check dan deze leuke hardlooproutes in Utrecht!

Skaten

Heb jij nog skeelers van vroeger in de kast liggen? Of misschien een skateboard of longboard? Pak 'm er snel weer bij, want hiermee kun je mooie afstanden afleggen! Ga ook eens naar een skatepark, bijvoorbeeld die bij het Jaarbeursplein en probeer wat trucjes onder de knie te krijgen. Het skatepark blijft bestaan tot een start wordt gemaakt met de bouw van het Jaarbeurspleingebouw, dus wees er op tijd bij.

Calisthenics

Maak je liever gebruik van apparaten? Dan kan je terecht bij één van de vele calisthenics parken in Utrecht. Op de Uithof is in samenwerking met de Universiteit Utrecht een calisthenics park gerealiseerd. Hier kun je aan de slag met verschillende pull-up bars, dip bars, ladders en stangen. Bij sommige parken vind je ook verschillende figuren op de grond om de explosiviteit van je onderlichaam te trainen. Alle calisthenics parken in Utrecht staan overzichtelijk op een kaart.

Wandelen

Houd je hardlopen niet zo lang vol of krijg je last van je gewrichten? Dan is wandelen natuurlijk ook een goede optie! Wandelen is een natuurlijke beweging die je toch al dagelijks uitvoert, je hoeft dus geen enkele spier extreem te belasten. Hierdoor is de kans op blessures klein. Bovendien is wandelen is erg toegankelijk. Je hebt er geen dure sportuitrusting voor nodig en wandelen kan altijd en overal. Het is een goede manier om je hoofd leeg te maken en van je spierpijn af te komen. Heb je behoefte aan een praatje? Vraag dan een vriend of vriendin mee en klets lekker bij tijdens het wandelen. Je kunt een wandeling maken in de stad of in één van de mooie bossen en natuurgebieden in Utrecht. Zo is iedere wandeling weer anders!

Watersporten

Als de temperaturen nog wat hoger oplopen kun je ook eens een watersport uitproberen. Zo kun je bijvoorbeeld leren kajakken, kanoën of suppen. Eén van de mooiste suproutes in de Domstad is wat mij betreft de tocht van de Kromme Rijn naar de Oudegracht. Leuk om keertje te proberen!

Park Yoga

Wist je dat Yoga Utrecht regelmatig yogalessen in het Wilhelminapark organiseert? In deze lessen ligt de nadruk op dynamiek en fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen. Zo ben je actief bezig en kun je tegelijkertijd genieten van het lekkere weer. Da's lekker! 

Meer studentennieuws

Hobby's
Studie in het Engels
Abonneren op