← Terug naar overzicht

Praktijkgerichte opleidingen voor jou als doener

BBL opleiding

Ben jij liever bezig in de praktijk dan dat je bezig bent met boeken? Dan is een BBL opleiding misschien wel wat voor jou. Deze opleiding zorgt ervoor dat jij als echte doener op een effectieve en efficiënte manier aan je mbo-diploma komt. Wij vertellen je alles over deze praktijkgerichte opleidingen.

Wat is een BBL opleiding?

Bij een BBL opleiding staat de combinatie van werken en leren centraal. Tijdens deze opleiding werk je gemiddeld 3 à 4 dagen in de praktijk bij een erkend leerbedrijf en de overige dagen doe je de nodige theoretische kennis op in de schoolbanken. De kosten van deze opleiding worden volledig voor je gedekt, zolang je gemotiveerd bent om jouw mbo-diploma te halen. Voor je werk in de praktijk krijg je natuurlijk een mooie vergoeding. Je krijgt maandelijks een marktconform salaris en leert het vak als geen ander kennen bij jouw leerbedrijf. Samen met BewustBBL wordt er gezocht naar een passend leerbedrijf in jouw gewenste sector.  

Verschillende sectoren

Er zijn verschillende sectoren waarin jij jouw BBL opleiding kan volgen. Jij kan jouw diploma halen binnen de technische sector, horecasector en de bouwsector. De bouw opleidingen bij BewustBBL zijn resultaatgericht en bieden veel leermogelijkheden. Met een baan in de bouw zie je altijd het resultaat van je eigen werk terug, dat werkt heel motiverend. Volg een opleiding als metselaar, tegelzetter of allround timmerman waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt in het werk. Het leerbedrijf waarbij jij aan de slag gaat is erkend en werkt nauw samen met BewustBBL. Dat betekent dat jij als lerende student de praktijk écht leert kennen.

De voordelen van een BBL-opleiding

Er zitten veel voordelen aan het volgen van een BBL-opleiding. Als eerste wordt een BBL-opleiding bekostigd, waardoor je als student geen geld kwijt bent aan je opleiding. Je krijgt daarnaast een maandelijks salaris waardoor je ook nog eens geld verdiend tijdens het volgen van je opleiding. Omdat deze opleidingen praktijkgericht zijn, ben jij vrijwel elke dag te vinden bij jouw leerbedrijf. Je leert door ervaring op te doen in de praktijk en dat maakt je een waardevolle medewerker voor toekomstige bedrijven. Een BBL opleiding staat dan ook goed op je CV, hierdoor heb je later ook nog eens een stapje voor als je solliciteert bij bedrijven in jouw werkveld.

De nadelen van een BBL-opleiding

Een BBL opleiding gaat niet alleen over rozen, elk voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel. Doordat je veel bezig bent in de praktijk, in plaats van in de collegebanken, duurt een BBL opleiding vaak 1 tot 2 jaar langer dan een normale mbo-opleiding. Ook heb je helaas geen recht op studiefinanciering of een studentenreisproduct. Hiertegenover staat wel een maandelijks salaris en bij sommige bedrijven heb je ook recht op een reiskostenvergoeding. Als de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen, dan is het nu tijd om je aan te melden voor de BBL opleiding van jouw dromen!

Meer studentennieuws

Sportieve buitenactiviteiten in Utrecht.
Hobby's
Abonneren op