← Terug naar overzicht

Ben jij een echte praktijkwerker? Volg een BBL-opleiding!

BBL opleiding

Ben jij niet gemaakt voor de schoolbanken en pas jij veel liever jouw kennis toe in de praktijk? Met een BBL opleiding kan dat! Deze opleiding combineert werken en leren geeft jou als doener de kans om direct de praktijk in te duiken, terwijl je een opleiding aan het volgen bent. We vertellen je alles over wat een BBL opleiding inhoudt. 

Een BBL opleiding

Een BBL opleiding zorgt ervoor dat jij al kan bouwen aan je toekomst, terwijl je nog aan het studeren bent. Het gaat als volgt: je kiest een opleiding die jij interessant vindt. Dit kan een opleiding zijn in de horeca, techniek of zorg. Vervolgens meld je je vrijblijvend aan en word je door BewustBBL uitgenodigd voor een persoonlijk oriëntatiegesprek. Er wordt dan gekeken of jij matcht met de opleiding en genoeg motivatie hebt. De volgende stap is een match vinden tussen jou en een erkend leerbedrijf. BewustBBL zoekt op basis van het persoonlijke gesprek een leerwerkbedrijf die volledig bij jou past. Past het bedrijf bij jou? Dan start de weg naar succes hier en behaal je zonder kosten je diploma! Een BBL opleiding is namelijk een betaalde opleiding, wat betekent dat jij elke maand recht hebt op een marktconform salaris en de opleiding voor je wordt betaald. Goede deal toch?

Technische sector

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een technische opleiding? Kies de sector die het beste bij jou past. Ga jij voor een opleiding in de bouw of wil jij juist opgeleid worden tot procestechneut? BewustBBL biedt diverse technische opleidingen waar jij kosteloos kan studeren. Tijdens je opleiding werk je drie à vier dagen bij je leerbedrijf en de overige dagen spendeer je in de schoolbanken om de belangrijkste theorie mee te krijgen. De erkende leerbedrijven zijn graag op de hoogte van de nieuwste snufjes, technologieën en ontwikkelingen in de technische wereld. Deze kennis wordt aan jou doorgegeven en maakt jou onmisbaar in de branche. 

Voordelen van een BBL opleiding

Er zitten een hoop voordelen aan het volgen van een BBL opleiding. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Voordelen

  • Je leert door ervaring op te doen in de praktijk
  • Je bent voornamelijk aan het werk bij je werkgever, je spendeert dus weinig tijd op school
  • Veel ruimte voor collegiaal contact
  • Recht op salaris terwijl je nog studeert
  • De opleiding kost je niks
  • Een baan met opleiding staat goed op je cv, hierdoor heb je later een stapje voor als je solliciteert bij bedrijven

Nadelen

  • Een BBL-opleiding duurt vaak 1 of 2 jaar langer dan een normale mbo-opleiding.
  • Je hebt geen recht op studiefinanciering en een ov-chipkaart. Hiertegen over staat wel een salaris en bij sommige bedrijven heb je recht op reiskostenvergoeding.

Klinken de voordelen beter dan de nadelen? Meld je dan nu aan voor de BBL opleiding van jouw dromen en neem onze tips mee voor het solliciteren voor een erkend leerbedrijf!

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op