← Terug naar overzicht

Nieuwjaarsvoornemen: geld besparen binnen je studentenhuis!

Geld besparen

2020 was een gek jaar vol met ongekende regels, mondkapjes en nieuwe inzichten. Gelukkig zitten we alweer in januari van 2021 en wordt dit hopelijk echt een beter jaar. Bij elk nieuwe jaar horen natuurlijk ook weer goede voornemens. Een bekend voornemen, eentje waar ook wij ons elk jaar weer aan wagen, is het letten op de financiën. Geld besparen is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Wij hebben wat handige tips voor je om geld te besparen binnen je studentenhuis. Trommel je huisgenootjes ook op en start het jaar samen goed!

Besparen op energie

Vaak kunnen huishoudens veel geld besparen op energie, zonder dat zij dit echt weten. Besparen op energie is niet alleen lekker voor de portemonnee, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Wanneer je jouw huis inclusief gas, water en elektra huurt, verdiep je je waarschijnlijk nooit echt in wat je verbruikt en dat is zonde! Wanneer je exclusief huurt, let je hier hoogstwaarschijnlijk wat meer op. Onze eerste tip voor het besparen van energie zijn de lampen in huis. Je hebt je ouders ongetwijfeld vroeger vaak horen roepen: ‘Doe de lampen uit als je weggaat’. Toen vond je dat maar onzin, maar nu je de baas bent over je eigen energierekening zie je waarschijnlijk in dat ze gelijk hadden. De lampen uitdoen wanneer je een kamer of het huis verlaat kan enorm veel schelen in kosten. Hetzelfde geldt voor andere huishoudelijke apparaten, zet deze uit als je weggaat! Daarnaast verbruiken gloeilampen meer dan tl licht. Maak jij nu gebruik van gloeilampen in huis? Vervang deze eens voor tl-lampen! Dit bespaart je op de lange termijn energie en dus ook kosten. Als laatste is bewust douchen ook een goede tip voor het besparen van energie. Ga niet langer dan 5 minuten onder de douche en zet het water ook niet warmer dan 37 graden. Als je op hoger dan 40 graden doucht, laat je niet alleen een grotere ecologische voetafdruk achter, maar het is ook nog eens slecht voor je huid.

Besparen op het dagelijks leven

De dagelijkse boodschappen, een nieuwe voorjaarsjas of een kapotte wasmachine: de dagelijkste kosten kunnen vaak hoog oplopen. Waarschijnlijk zijn de boodschappen je hoogste dagelijkse kostenpost, maar je kan hier flink wat geld op besparen. Doe eens je boodschappen bij de Aldi, Lidl of de lokale supermarkt. Vaak bieden zij sausjes, groenten en brood goedkoper aan dan andere supermarkten. Is het weer tijd voor nieuwe kleding? Neem een kijkje op Vinted! Hier scoor je tweedehandskleding voor een prikkie. Zelf makkelijk wat geld bijverdienen? Verkoop dan jouw eigen kleding op Vinted en maak er iemand anders mee blij. Houd daarnaast voor de dagelijkse verzorgingsmiddelen aanbiedingen van drogisterijen en online webshops in de gaten.

Download tip voor op je telefoon: Reclamefolder. Hier vind je de wekelijkse aanbiedingen van diverse winkels!

Besparen op activiteiten

Als we 2021 positief in zien, mogen we hopelijk ergens dit jaar weer leuke dingen gaan ondernemen. Denk aan een lekkere vakantie naar het buitenland of simpelweg een uitje naar het museum, een pretpark of de dierentuin. Wanneer het weer mag, hebben we denk ik allemaal een bucketlist met plekken waar we zo snel mogelijk weer heen willen. Je favoriete restaurant of dat museum waar je nog zo graag heen wilde. Al deze uitjes kosten vaak wat geld, daarom zijn websites als Vakantieveilingen en Groupon een ware uitvinding. Geniet straks optimaal van alle uitjes door hier wat fijne aanbiedingen vandaan te halen. Scoor een goedkoop weekendje weg, voordelige kaartjes voor een sportwedstrijd of een lekker 3 gangen diner. Check de aanbiedingen en ga lekker op pad in Utrecht!

Meer studentennieuws

Abonneren op