← Terug naar overzicht

Dit is de beste plek om te wonen als Utrechtse student!

camelot in utrecht

Ben jij een student in Utrecht en ben je op zoek naar de ideale plek om te wonen in Utrecht? Uiteraard is het centrum het allerleukste, maar ook onbetaalbaar. Dus dat kunnen we uit ons hoofd zetten. Maar waar dan wel? Wij hebben dé tip voor je.

Van studentenhuis naar studio

Zeker als jij al een paar jaar in een overvol studentenhuis hebt gewoond, ben je er vast aan toe om een plekje te vinden waar jij alles voor jezelf hebt. Een appartement is de droom, maar not a chance, want: onbetaalbaar. Maar een studio is een geweldige upgrade na jouw kleine studentenkamertje in het studentenhuis waar je de badkamer, keuken en wc met 6+ mensen moet delen. Maar waar vind je deze studio?

Studio van Camelot

De beste optie momenteel is een studio in Utrecht van Camelot. Dit zijn studio's van zo'n 16m2 waarin alle voorzieningen zitten. Je hebt dus ook jouw eigen keuken, badkamer en wc. Deze studio's bevinden zich op 3 minuten fietsen van het UMC, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universiteit Utrecht en het sportcentrum Olympus. De studio is volledig gemeubileerd, zodat je er direct in kunt. Het grote voordeel van een gemeubileerde studio is dat alles in jouw studio aangepast is aan de ruimte. Het bed is niet te groot, de kast past precies en de keuken is superslim ingedeeld. Je hoeft alleen je eigen spulletjes mee te nemen!

Extra pluspunt: in het gebouw van Camelot zijn ook gemeenschappelijke ruimtes! Hier kun je al je buren ontmoeten, bijkletsen met je vriendinnen of studeren. Helemaal leuk, toch?!

Verhuizen van studentenhuis naar studio

Als je gaat verhuizen van jouw studentenhuis naar jouw studio moet je aan flink wat dingen denken. Goede kans namelijk dat jij het servies, pannen en mokken deelt met jouw huisgenoten. Die moet je dus wel nu nieuw aanschaffen. Is dat erg? Nee, leuk juist! Kies voor een servies met een mooie kleur zodat jij iedere ochtend vrolijk jouw ontbijt kunt eten. Check voordat je glazen en mokken koopt wel hoe hoog de kastjes zijn in jouw studio. Zou jammer zijn als je net geen 2 of 3 mokken op elkaar kunt stapelen in de keuken. Meten is weten, dus meet het even van te voren de hoogte en ga op pad met een rolmaat.

Studio inrichten

Lijkt het jou lastig om je nieuwe studio in te richten zonder dat je jouw eigen meubels mee kunt nemen? Welnee! Koop een mooi hoogpoligkleed, een mooi dekbedovertrek en hang lijsten aan de muur en het wordt al snel meer jouw thuis. Door een klein bijzettafeltje naast jouw bed neer te zetten kun je daar een plantje kwijt, of hang wat plantjes op aan het plafond! Wat plankjes boven jouw bed geven ook een gezellige sfeer, want je kunt die gezellig aankleden met fotolijstjes, beeldjes, kaarsen en uiteraard nog een plantje.

Wist je dat planten de lucht in jouw kamer gezonder maken? Gauw aanschaffen die plantjes dus!

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op