← Terug naar overzicht

Hier moet je aan denken als je op jezelf gaat wonen

nieuw huis

Klaar voor de volgende stap in je leven? Verhuizen naar een kamer, studio of appartement is superleuk! Heerlijk je eigen plekje en doen waar je zelf zin in hebt. Behalve de lege koelkast en de ontbrekende voorraadkast, zijn er nog een paar andere dingen waar je aan moet denken als je op jezelf gaat wonen. Ik zet het voor je op een rijtje, zodat jij straks goed voorbereid met je nieuwe leventje kan starten!

Meubels kopen

Het allerleukste van verhuizen is natuurlijk het opnieuw inrichten van jouw kamer. Groot of klein maakt niet uit, je kunt altijd genoeg leuke dingen bedenken. Waarschijnlijk heb je Pinterest al 100 keer doorgekeken en heb je inmiddels een prikbord waar je u tegen zegt. Maar het is wel goed om na te denken over wat vooral handige meubels zijn in jouw kamer. Grote kans dat je kamer niet heel groot is, dus je moet creatief zijn met de ruimte die je hebt. Denk aan een bed met opberglades eronder of een slaapbank. Planken aan de muur is ook altijd handig. 

Adres wijzigen

Heel belangrijk: je adres wijzigen. Voordat je gaat verhuizen naar je nieuwe paleisje, moet je je eerst inschrijven bij de gemeente. Als je je niet inschrijft, heb je kans op een boete. En dat is zonde! Je kunt je inschrijven vanaf 30 dagen voor de verhuizing, tot 5 dagen erna. Ook moet je er nog even aan denken om je adres te wijzigen bij al jouw favoriete webshops, bij jouw school en bij jouw bijbaantje.

Inboedelverzekering

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel heel erg belangrijk: een inboedelverzekering afsluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat je een vergoeding krijgt bij schade door bijvoorbeeld brand of diefstal. Een inboedelverzekering kost heel weinig, maximaal een tientje per maand. Dat is het dus zeker waard! Let wel op dat de inboedelverzekering soms al bij de huurprijs zit als je inclusief huurt. Dat kun je terugvinden in je huurcontract.

Coronaproof housewarming

Heb je eindelijk een huis waar je goede feestjes in kan geven, mag het niet van de huidige coronamaatregelen! Dat is jammer. Maar niet getreurd hoor, want tegenwoordig doen we alles gewoon gemakkelijk online. Als iedereen zorgt voor een lekker drankje in zijn of haar handen, dan kan jij videobellend het huis aan hen showen. Hopelijk kunnen ze alsnog snel langskomen om jouw nieuwe stekkie te bewonderen!

Meer studentennieuws

https://unsplash.com/photos/ZLTlHeKbh04
Abonneren op