← Terug naar overzicht

Dingen om te doen in de zomer in Utrecht

zomer in utrecht

De zomer is in volle gang en de komende maanden verblijdt de zon ons - hopelijk - met al haar positieve effecten. Een periode waarin iedereen weer naar buiten komt en de wereld weer een klein beetje mooier en vrolijker lijkt. Wat kun je doen tijdens dit lekkere weer?

Picknicken in het park

Als het weer het even toelaat, en dat doet het al de laatste dagen, kan je heerlijk met vrienden gaan picknicken in één van de parken die Utrecht rijk is. Zo kan je bijvoorbeeld gaan genieten in het Juliana park, het Griftpark, Park Lepelenburg of het Wilhelmina park. Utrecht heeft ook wat meer kleinschaligere plekjes om te gaan picknicken. Zo heb je het gevoel dat je even aan de stad ontsnapt en je jezelf in een prachtige natuuromgeving bevindt. Wil je echt even uit de stad zijn? Dan zijn er prachtige plassen rondom Utrecht. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door Oud Zuilen, wat de moeite waard is, richting de Kleine Plas of de Maarsseveensche Plassen.

Wandelen

Je wilt natuurlijk niets anders dan de zomer buiten doorbrengen. Om optimaal van de natuur te kunnen genieten, kan je naar de prachtige natuurgebieden gaan die Utrecht rijk is. Er zijn tal van wandelroutes, ook genoeg die vanuit het centrum te bezoeken zijn. Wil je er echt een dagje van maken? Dan zou je naar de Utrechtse Heuvelrug kunnen. Hier staan veel wandelroutes uitgepland. Ook zou je naar de Soesterduinen kunnen gaan. Utrecht bevat zoveel mooie plekken om heerlijk tot rust te komen. 

Kledingkast opruimen

Sommige mensen, zoals ik, houden hier enorm van: je kledingkast opruimen en seizoensproof maken. De zomervakantie is hét moment om je garderobe eens flink uit te zoeken.  Misschien heb je ergens achterin je kast nog wel frisse, luchtige kleding met vrolijke kleuren liggen die je helemaal was vergeten. Het kost je wel een middag, maar dan heb je ook wat. 

Wil je graag planten in je studentenkamer, maar weet je niet zo goed welke? Lees dan onze 'Groen moet je doen'-blog!

Grote schoonmaak

Als je dan toch bezig bent met je kledingkast, dan kan je meteen je hele studentenkamer of -huis een grote schoonmaakbeurt geven toch? Pak alles eens grondig aan, want dat verdien jij én je huis. Zo creeër je rust en ruimte in je hoofd en kan je straks met een fijn gevoel aan het nieuwe studiejaar beginnen. Haal verse bloemen en planten in huis en zorg dat je van jouw huis een fijn en knus plekje maakt. Wees kritisch en doe dingen weg die je al jaren hebt staan, maar ze niet gebruikt. Misschien kunnen andere mensen hier nog wel van genieten en geef je de spullen toch een tweede leven. 

Meer studentennieuws

Abonneren op