← Terug naar overzicht

Geld besparen in Utrecht doe je zo!

Geld besparen

Wij studenten hebben het niet altijd even makkelijk wat geld betreft. Weinig werken, niet veel verdienen maar toch veel nieuwe kleren en stapavondjes nodig. Gelukkig hebben we onze ome Duo! Je lening op maximaal zetten is heel aantrekkelijk, maar je kunt ook met wat simpele ingrepen veel geld besparen. Ik zet er een paar voor je op een rijtje, zodat je meer overhoudt voor de leuke dingen.

Studentenkorting

Er zijn kortingen speciaal voor studenten, maak hier gebruik van! Zo kun je bijvoorbeeld hoge korting in Utrecht krijgen via Knaek bij veel verschillende restaurants, winkels en webshops! Het is heel makkelijk: je meldt je aan en download de app. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is shoppen en korting pakken! Ideaal als je na een lange dag studeren niet meer wilt koken! Dan haal je gewoon ergens een semi-gezonde afhaalmaaltijd af ;-)

Overzicht maken

Een overzicht maken klinkt saai, maar is echt onwijs handig. Maak een Excelbestandje aan en zet hier al jouw inkomsten en uitgaven in. Door te werken met handige formules, weet jij binnen no-time hoeveel geld je tekort komt of juist overhoudt in die maand. Ga het geld dat je overhoudt niet gelijk uitgeven! Het is juist handig om hier jouw lening op aan te passen zodat je niet meer leent dan je nodig hebt!

Slim koken

Avondeten hoeft niet duur te zijn! Probeer om verschillende ingrediënten meerdere dagen te gebruiken. Met bijvoorbeeld ui, champignons en paprika kun je best veel verschillende gerechten maken! Heb je een avondje teveel gekookt? Bewaar het in een bakje voor de volgende avond, of vries het in voor de laatste week van de maand! ;) Inspiratie nodig? Lees dan deze student-proof zomerrecepten!

Tip: geen zin om te koken en wil je liever wat afhalen? Je kan via Knaek ook met korting je afhaalmaaltijden scoren!

Tweedehands

Je kunt superveel geld besparen door meer tweedehands te kopen! Denk aan meubels, boeken, maar ook kleding. Kringloopwinkels zijn weer helemaal hip en dat is niet voor niets! Hier kun je echt alles kopen: meubels, servies, leuke accessoires om je kamer aan te kleden, elektronica, boeken en ga zo maar door. Tegenwoordig zijn er ook veel apps waar je kleding kunt kopen en verkopen. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu! Ook studieboeken kun je tweedehands scoren op bijvoorbeeld Bol.com. Dit scheelt soms wel de helft of meer! You can do it!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op