← Terug naar overzicht

Leuke bierspellen voor jou en je huisgenootjes!

Bierspellen

Het is het meest populaire drankje onder studenten: bier. Bier is goedkoop, lekker en goed voor alle gelegenheden. Normaal drinken we er liters van op feestjes en festivals, maar dat gaat nu helaas even niet. Daarom moeten we het plezier van bier maar in huis halen. Samen met je huisgenootjes een biertje drinken, is namelijk nog wel toegestaan, maar gewoon een biertje drinken op de bank wordt na een paar dagen ook wel saai. Trommel daarom je huisgenootjes op en speel een van de volgende bierspellen!

Bierpong

Bijna elke student heeft dit spel al een keer gespeeld: bierpong. Je zet 6 tot 10 bekers neer in een triangelvorm aan beide kanten van een lange tafel. Elk team heeft een pingpongballetje die je in de bierbekers van je tegenstander moet zien te gooien. Gooi je raak? Dan moet de tegenstander het bier uit die beker drinken.

Maak het spel nog leuker door viltjes onder de bierbekers te leggen waar opdrachten op geschreven staan. Zo moet de tegenstander na het drinken van een biertje ook de opdracht op het viltje uitvoeren. Heb je niet zoveel huisgenoten? Dit spel kan je ook makkelijk met z’n tweeën spelen!

De Titanic

Deze filmklassieker kennen we allemaal: de Titanic! En daar is natuurlijk ook een leuk bierspel bij verzonnen. Dit spel is voor vier tot zes spelers. Je vult een diepe pan of bak met bier en doet een klein laagje bier in een glas. Dit glas laat je drijven in je pan of bak. Elke speler heeft een vol glas bier waarmee je om de beurt een beetje bier in het drijvende glas giet. De speler die het kennelijk te moeilijk vindt om in het glas te mikken mag kiezen uit twee straffen: een scène uit de film naspelen (en nee, je komt niet zomaar weg met de "I’m Flying scène") of een bak ijsklontjes in je kraag, oftewel: The Iceberg. Degene die het glas laat zinken moet hem leegdrinken en is daarmee zowel de verliezer als de winnaar!

Biertoren

Dit spel is voor de wat behendigere mensen. Je speelt dit spel in twee teams. Elk team legt een kleedje neer op de vloer als bescherming en bouwt hierop een biertoren. Dit doe je door eerst een beker met bier erin neer te zetten, leg daar een bierviltje op en plaats daarop weer een volle bierbeker enzovoorts. De toren mag zo hoog als jullie zelf willen, maar de torens van beide teams moeten wel even hoog zijn. Als de torens af zijn, begint het spel. Je racet met je team om zo snel mogelijk de toren af te breken, zonder je handen te gebruiken! Je pakt met je tanden dus steeds een beker van de toren en drinkt deze leeg. Het team dat het eerste de toren heeft afgebroken en alle biertjes heeft opgedronken, wint! Ook dit spel kan je leuker maken door opdrachten op de viltjes te schrijven.

Let op: valt de toren van een team tijdens de race om? Dan heeft dat team verloren!

Mexxen

Voor dit spel heb je naast genoeg biertjes, alleen twee dobbelstenen en pen en papier nodig. Je bepaalt voor iedere ronde wat de speler met de laagste score moet doen, bijvoorbeeld twee biertjes atten. De puntentelling is als volgt: als je een 4 en een 3 gooit dan telt dat als 43 punten. Gooi je twee vieren dan telt dat als honderdtal, dus dan heb je 400 punten. De eerste persoon die mag dobbelen kiest of hij 1, 2 of 3 keer gaat gooien en de overige spelers hebben recht op evenveel beurten. De Mexx is het laagste aantal punten in het spel, namelijk 21. Heb je dit gedobbeld, dan is het een verloren zaak en moet je de straf ondergaan!

Uitgespeeld? Lees dan ook onze blog de 3 leukste (onbekende) drankspelletjes!

Disclaimer: Geniet, maar drink met mate! Houd het leuk en zorg dat het niet uit de hand loopt. Zet bijvoorbeeld niet te veel drank in en houd het leuk voor je medespelers. Utrecht Studentenstad is niet verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen van dit artikel ;).

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op