← Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste hardlooproutes van Utrecht

hardlopen utrecht

De lente is aangebroken en het heerlijke weer roept ons. Het liefst ben je de hele dag buiten. De zomerse temperaturen wakkeren de sportmannen en -vrouwen in ons aan. Buiten sporten is zo fijn, zeker als het weer dit ook nog eens aangenamer maakt. Utrecht is een prachtige omgeving en bevat veel mooie plekjes waar jij naartoe kan gaan om te gaan sporten. Ik heb de leukste hardlooproutes van Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Oud Zuilen

Oud Zuilen is een klein dorpje aan de rivier de Vecht. Het oogt ontzettend knus en idyllisch en is daarom een ideale plek om te gaan hardlopen. Onderweg kan je genieten van de prachtige rustieke plekjes. Je kan kiezen voor verschillende routes. Zo is er een route van 3km, maar ook één van 6,5km. Het is maar net hoe ver je zelf wil hardlopen. Je kan de route zo groot maken als je wil. Je komt langs de molens en de Vecht. Ook ren je een stuk door het bos en door de weilanden. Heerlijk om even uit de stad te zijn en in de natuur te rennen en je hoofd leeg te maken. 

Langs de Singels

Je denkt bij een rondje hardlopen al snel aan om de natuur in te duiken, maar ook het centrum van Utrecht is geschikt om even te gaan hardlopen. Zo kan je voor jezelf een route samenstellen langs de Singels van Utrecht. Begin bijvoorbeeld bij het station en ren richting de Catharijnensingel. Via het Moreelse park kom je langs de Tolsteegsingel en de Maliesingel. Wil je de route nog wat langer maken? Dan kan je via het Griftpark naar de Weerdsingel en zo weer naar het station rennen. Onderweg kom je langs alle mooie parken van Utrecht. Zo kom je toch weer door plekken waar je normaal niet zo snel naar toe zou gaan en leer je je stad weer iets beter kennen.

Maarsseveensche Plassen

Start je route bij Fort aan de klop en ren door Overvecht richting de Maarsseveensche Plassen. Hier kan je kiezen voor de Grote Plas of de Kleine Plas. Als je kiest om je route te vervolgen langs de Grote Plas maak je een rondje van 5 kilometer, tenminste als je er helemaal omheen rent. Hierna kan je, als je jezelf nog meer wil uitdagen ook rondom de Kleine Plas gaan. Vind je 5 kilometer wel genoeg? Dan kan je je weg vervolgen naar Slot Zuylen en vervolgens weer terug te komen bij waar je gestart was: het Fort aan de klop. 

Amelisweerd en Rhijnauwen

Deze route is ongeveer 5,5 kilometer lang en ligt net buiten het centrum van Utrecht. Vanuit het centrum kan je er zo heen fietsen en vanuit daar vervolgens te starten aan de hardlooproute. Begin bij Nieuw-Amelisweerd en houd de route aan je rechterkant aan. Je rent over bruggen en langs prachtige monumentale gebouwen. Zo kom je via Oud-Amelisweerd aan in Rhijnauwen. Dit is een prachtig gebied om even helemaal tot rust te komen. Je bevindt je echt middenin de natuur terwijl je op een steenworpafstand van de stad bent. Om jezelf te belonen, zou je een kleine tussenstop of eindstop kunnen maken bij het Theehuis Rhijnauwen. 

Wil je eens wat anders dan je standaard Spotify-lijst? Luister dan een van deze toffe podcasts!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op