← Terug naar overzicht

Pannenkoeken eten in Utrecht. De leukste plekjes!

Wat mij betreft kan er niks op tegen een ouderwetse, Hollandse pannenkoek. Het liefst met appel, rozijnen en veel stroop en poedersuiker. Alleen voor kinderen? Echt niet! Met pannenkoeken maak je jong en oud blij. Van een pizza pannenkoek met kaas, vlees en groenten tot een mierzoete variant met banaan en Nutella. Pas het precies aan op jouw persoonlijke voorkeur en het genieten kan beginnen. Als student zijn pannenkoeken lekker goedkoop en makkelijk om te maken, vooral voor een grote groep. Echter, lekker de deur uit om bediend te worden en ergens anders een pannenkoek te eten is des te leuker! Pannenkoekenrestaurants kennen volop keus en vaak een kneuterige, gezellige sfeer. Ideaal om heen te gaan met familie, vriendinnen of je huisgenoten. Wil je weten waar je in Utrecht de lekkerste pannenkoek eet buiten de deur? Lees dan snel verder!

Aan de Gracht

In de zomer op het mooie terras direct aan de gracht en in de winter in de knusse werfkelder: bij De Muntkelder eet je pannenkoeken op een typisch Utrechtse plek. Dit pannenkoekenrestaurant vind je midden in het centrum, op zo’n twee minuten loopafstand van De Neude. Er is een menukaart met veel keuze uit zowel klassieke zoete en hartige pannenkoeken als speciale pannenkoeken met unieke combinaties. Kun je niet kiezen? Ga dan voor de Half om Half pannenkoek, waarbij je zelf een pannenkoek mag samenstellen met 2 of 4 ingrediënten uit het menu. Als je geen zin hebt in een pannenkoek bestel je een maaltijdsalade of sandwich.

De Muntkelder biedt ook nog een hele leuke optie aan, een ideaal uitje met bijvoorbeeld je huis- of clubgenootjes. Op maandag tot en met donderdag mag je 2 uur lang onbeperkt pannenkoeken eten met 1 ingrediënt per pannenkoek voor 15 euro per persoon. Voel ik daar een wedstrijdje ‘wie kan er de meeste pannenkoeken eten’ aankomen?

Midden in de natuur

Op een prachtige plek aan het water, middenin het bos, vind je Theehuis Rhijnauwen. Het theehuis heeft een groot terras en sfeervolle binnenruimte waar je plaats kunt nemen. Je kunt hier terecht voor koffie, thee, gebak, lunch of diner. Ze hebben twee uitgebreide menukaarten. Eentje speciaal voor pannenkoeken, met ruime en bijzondere keuze uit zowel zoet als hartig. Op de andere vind je broodjes, salades, zoetigheden en meer.

Theehuis Rhijnauwen is een ideale uitvalsbasis voor een dagje in de natuur. Op de website vind je verschillende fiets- en wandeltochten met het theehuis als begin- en eindpunt. Ook zijn er een grote speeltuin en wat diertjes aanwezig voor kinderen. Daarnaast kun je het goed combineren met een bezoek aan fort van Vechten of fort van Rhijnauwen en is er zelfs de optie om een kano of bootje te huren en naar het theehuis te varen. Een zonnige vrije dag is hier uitermate goed besteed!

Op z’n Amerikaans

Overgewaaid vanuit Amerika zijn ook de American Pancakes ingeburgerd in Nederland. Kleiner en dikker, maar net zo lekker! Ben je hier meer fan van, plan dan een bezoekje aan ANNA Pancakes in de straat Voor Clarenburg, vlakbij het Centraal Station. Hier vind je een kaart vol zoete en hartige American Pancakes, die ook verkrijgbaar zijn voor take-away. Daarnaast is er ruime keuze aan broodjes, salades, yoghurt en andere gerechten die lekker zijn als je geen zin hebt in een pancake. Het is een gezellige, trendy plek waar je ongetwijfeld de perfecte Instagrammable food pic kan maken!

Heb je een supervolle buik? Een stukje wandelen door de natuur zal je goed doen!

Meer studentennieuws

assessment
Abonneren op