← Terug naar overzicht

Spaarrekening voor studenten

Sparen

Studeren, feestjes en de gezelligheid die komt kijken bij het studentenleven: het kost allemaal geld. Studenten staan erom bekend dat ze moeilijk rondkomen. Dit zou komen door het geld dat ze moeten uitgeven aan huur, schoolboeken, bier of festivals. Geld uitgeven is ook helemaal niet moeilijk. Sparen daarentegen, wordt weleens vergeten. Ben jij het zat dat je iedere maand niks overhoudt? Lees dan snel verder en vindt een manier van sparen die bij jou past!

Sparen

Een betaalrekening kennen we allemaal. Sterker nog, daar maak je dagelijks gebruik van. Maar heb jij wel eens nagedacht over een spaarrekening? En wist je dat je een keuze kan maken uit verschillende spaarrekeningen? Elke bank heeft verschillende mogelijkheden. Je kunt dus zelf kiezen welke manier van sparen het beste bij jou past!

Spaarrekening

Voor het openen van een spaarrekening hoef je bijna geen moeite te doen. Je regelt meestal alles direct online. Een spaarrekening openen kost voor jou verder niks. Je krijgt bij de meeste banken ook rente over je gespaarde bedrag. Zie dat als een beloning voor het sparen. Hoeveel je spaart is helemaal aan jou, je zit dus niet gebonden aan een minimum inleg.

Kwartaalspaarrekening

Misschien gaat het sparen je wel heel goed af en zie je iedere maand het bedrag oplopen. Toch is het moeilijk om de schoenen, die je echt moet hebben, niet te kopen. Je weet dat je het geld op je spaarrekening hebt staan, maar het is natuurlijk moeilijk om daar van af te blijven. Een kwartaalspaarrekening biedt hier de oplossing voor! Kan jij een kwartaal lang van je gespaarde geld afblijven? Dan wordt je naast de basisrente ook nog beloond met een bonusrente. Zo wordt sparen nog eens leuk!

Termijndeposito’s

Mocht je het lastig vinden om gedisciplineerd elke maand zelf te bepalen hoeveel je spaart, dan is een termijn- of spaardeposito misschien wel iets voor jou. Dit is een vorm van sparen, waarbij je gedurende een bepaalde periode de bank een bepaald bedrag laat vast zetten. Deze vorm van sparen is erg handig als je een bepaald doel voor ogen hebt, zoals een verre reis of een nieuwe auto.

Kortom, sparen is niet per se makkelijk maar zeker wel mogelijk. Weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen met sparen? Lees dan deze tips over hoe je het beste kan sparen. Het gaat je zeker lukken! 

Meer studentennieuws

op kamers
tv top 5
Abonneren op