← Terug naar overzicht

Winterse activiteiten in Utrecht

Winter in Amsterdam

Het is grauw, koud en donker. Je voelt je intens schuldig omdat van je goede voornemens nog niks is gekomen. De maand is nog niet ten einde maar je rekening is al akelig leeg. Bluh. Wellicht troost het idee dat je niet de enige bent die zich zo voelt. Elk jaar is de derde maandag van januari ‘Blue Monday’. Dit wordt gezien als de meest depressieve dag van het jaar. Zonde, aangezien er nog bijna een heel nieuw en fris jaar voor je ligt om in te vullen met mooie kansen, dromen en doelen. Om ervoor te zorgen dat je niet verdrinkt in de negatieve emoties en weer energie krijgt om er tegenaan te gaan, moet je op zoek naar manieren om jezelf op te vrolijken. Ik zal je hier een handje bij helpen. In deze blog geef ik je tips voor leuke dingen om te doen in Utrecht tijdens de grauwe winterdagen. Trek dat huispak uit, doe iets leuks aan en ga lekker de deur uit, dat zal je goed doen!

Festivallen in de winter

Alleen festivals tijdens het festivalseizoen? Ben je mal! Daar zijn ze veel te leuk voor. Ook in de winter kun je tegenwoordig genieten van een goed festival. Op 25 januari van 14:00 tot 23:00 uur vindt in Park Transwijk het Sneeuwbal Winterfestival 2020 plaats. Een festival met ijskoude techno, lekkere house-beats en hartverwarmende hitjes en Après-ski. Ga los in een van de vijf verwarmde en overdekte area’s. Daarnaast wordt er ook buiten genoeg georganiseerd voor de Sneeuwbal winterspelen. Een goede bodem leg je met een Brätwurst om vervolgens weer te kunnen genieten van grote bekers Glühwein. Trek je meest foute skipak aan en zet je skibril op, niks is te gek voor dit festijn!

Ben je fan van Techno en House? Ga dan op 22 februari naar het Soenda Indoor Festival in de Fabrique. Van 12:00 tot 23:00 uur kun je hier genieten van de meest heerlijke tracks samen met je vrienden. Houd de website in de gaten om te weten wanneer de ticket sale start en bemachtig als eerste een kaartje!

Podia in studentenkamers

Op 12 februari 2020 vindt de twaalfde editie van Stukafest Utrecht plaats. Een supertof initiatief voor en door studenten. Twintig studentenkamers worden omgetoverd tot heuse podia voor diverse optredens. Een avond vol muziek, theater, dans, film en cabaret. Je kunt een keuze maken uit je drie favoriete studentenkamers en je eigen route samenstellen. Tussen elke ronde van het programma zit een half uur, zodat je tijd genoeg hebt om je te verplaatsen naar het volgende optreden.

Zang, dans en theater

Een goed concert, grappige cabaretvoorstelling of mooie dansshow geeft je een goed gevoel. Vergeet je zorgen en laat je meeslepen door de performance. Het programma van Tivoli Vredenburg zit weer goed vol. Voor ieder is er wat wils. Bezoek de website, ga naar de agenda en koop een ticket voor iets waarvan je weet dat het je opvrolijkt. Je hebt het verdiend!

Klein maar fijn

Wellicht heb je geen behoefte aan grote evenement zoals hierboven genoemd. Dat is helemaal niet erg. Om jezelf op te vrolijken, hoe je heus niet extreem uit te pakken. In een stad als Utrecht zijn er talloze opties om iets laagdrempeligs te doen waardoor je lekker de deur uit kan. Belangrijk is dat je iets gaat doen waar jij blij van wordt. Neem bijvoorbeeld je favoriete boek mee naar dat knusse koffietentje op de hoek. Duik een winkel in en koop een heerlijk warme trui waar je weer even mee vooruit kan. Of trakteer jezelf op een avond uiteten bij dat tentje dat je altijd al hebt willen proberen. Het hoeft niet lastig of groot te zijn, als je er maar blij van wordt!

Misschien eerst even een frisse neus halen? Ontsnap uit de stad en duik de natuur in en rondom Utrecht in!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op