← Terug naar overzicht

Must haves voor studenten

Studenten must haves rugtas

Ga je vanaf februari beginnen aan een studie? Dan is het verstandig om alvast te bedenken wat je nodig gaat hebben tijdens je nieuwe studie. We geven je een aantal handige tips, al verschilt het natuurlijk wel per studie wat je nodig hebt. Voorbereiding is het halve werk, dus op naar het binnenhalen van die punten het eerste jaar!

Laptop

First things first: een laptop. Er zijn tegenwoordig maar weinig studies waar je geen laptop nodig hebt. Iedereen moet wel een keer een verslag of paper typen. Daarnaast moet je samenwerken met je klasgenoten en dat gaat vaak via Google Drive of Dropbox, dus is het handig dat je hier ook altijd bij kunt. Als je nog geen laptop hebt is het verstandig om van te voren na te vragen bij je studie wat voor soort laptop je nodig hebt. Als je zware programma's moet gaan draaien red je het helaas niet met een goedkope laptop. Een tablet is ook een goede, wat goedkopere optie als het gaat om het bijhouden van je notities en als je alleen in Google Drive of Dropbox hoeft.

Goede rugtas voor al je spullen

Als je dan na uitgebreid onderzoek doen je laptop hebt gekocht van je zuurverdiende centen, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze veilig in een tas wordt vervoerd. De ideale rugtas heeft een speciaal laptopvak, ruimte voor boeken en een notitieblok en een plekje voor je waterfles en wat te eten. Waar vroeger deze ideale tassen echt enorm waren en niet bepaald tof, zijn ze tegenwoordig heel gaaf en loopt iedereen er mee rond! Belangrijk is wel dat je nadenkt over wat je nog meer nodig hebt. Zit je vaak voor een langere tijd op de fiets en bestaat er een kans dat je zeiknat wordt geregend? Dan is het slim om te kiezen voor een waterdichte tas. Moet jij nog meer spullen meenemen dan de basics voor jouw studie omdat je bijvoorbeeld tekenspullen mee moet nemen? Dan is een tas met extra vakjes heel handig om te kopen. Er is genoeg keus, dus dat moet wel goedkomen!

Externe schijf kopen

Als je denkt: 'Ik heb een nieuwe laptop dus het duurt wel even voordat de harde schijf volzit', heb je het fout! Je moet voor jouw nieuwe studie zoveel informatie opzoeken, downloaden en opslaan dat je binnen 2 maanden een overvolle laptop hebt. Een bijkomend nadeel is ook dat hoe voller de harde schijf van je laptop, hoe langzamer hij wordt. Daarom raad ik je aan om te investeren in een externe schijf met minimaal 2TB. Deze scoor je voor zo'n €70,- maar daar kom je dan wel met gemak je hele studie doorheen! 

Tip: sla alle belangrijke documenten tussendoor ook regelmatig op in de Cloud! Als er iets is wat verschrikkelijk is, is het wel een gecrashte laptop vlak voor je belangrijke deadline en je hebt het nergens online opgeslagen. Geloof ik mij, ik weet er alles van...

Noise canceling koptelefoon

Tot slot de beste uitvinding sinds tijden als je het mij vraagt: een noise cancelling headphone! Je zet 'm op je hoofd en alle geluiden om je heen verdwijnen. Heerlijk in de bibliotheek van de uni waar toch wel geroezemoes is, nog beter is het studeren in een koffietentje zonder afgeleid te worden van alle interessante gesprekken om je heen. I love it!

Nu ben je helemaal klaar voor je nieuwe studie! Maak je je alleen een beetje zorgen over hoe je moet leren voor een tentamen? Maak je geen zorgen, we vertellen je hoe je je voorbereid op je tentamens.

Meer studentennieuws

op kamers
tv top 5
Abonneren op