← Terug naar overzicht

De leukste kerstevenementen in Utrecht

sneeuw avond

December staat weer voor de deur. De maand van lichtjes, cadeautjes, kaarsjes en gezelligheid. Een maand waarin iedereen drukdrukdruk is, maar wel vooral met leuke dingen. Overal worden evenementen georganiseerd in het teken van de feestdagen. Niet gek dus dat ieders agenda zo vol is. Ook in Utrecht wordt er in deze tijd veel georganiseerd. Van vrolijke feestjes tot knusse marktjes. Zelf ben ik dol op alles wat met kerst te maken heeft en ik ben zeker niet de enige. Evenementen rondom kerst zijn gezellig, warm en brengen ons bij elkaar. Houd jij ook zo van kerstige gebeurtenissen en wil je er dit jaar het maximale uithalen? Lees dan deze blog en je agenda staat zo vol!

Kerstbomendoolhof

In winkelcentrum Leidsche Rijn vind je geen standaard schaatsbaan zoals in vele winkelcentra. Hier hebben ze dit jaar iets heel unieks bedacht. Een doolhof van 1000 vierkante meter, gemaakt van zo’n 750 kerstbomen! Hoe cool is dat? Ga op pad met je familie, vrienden of oppaskindjes en verdwaal tussen de dennen. De kerstbomen die gebruikt worden voor het doolhof zijn te adopteren door bedrijven. Na adoptie van een boom wordt er een nieuwe boom geplaatst in de natuur. Dit initiatief is dus ook nog voor een goed doel. Het doolhof opent op 8 december en is elke dag te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur. Rondom het doolhof vind je gezellige lampjes, muziek en geregeld een leuke act. Een ideale middag uit dus!

Kerst tussen de treinen

Zoals ieder jaar wordt het Spoorwegmuseum weer omgetoverd tot een betoverend mooie plek tijdens het Winter Station. Vele lampjes en decoratie, kerstbomen tot aan het plafond en een antiek carrousel maken het museum een sfeervolle plek om naartoe te gaan met je hele familie. Er ligt een grote schaatsbaan tussen de treinen en iedere dag is er een wisselend programma met muziek en activiteiten. Ook zijn er verschillende kraampjes waar je op kunt warmen met een warme chocolademelk of dampende glühwein.

Naast het dagelijkse programma, pakt het Spoorwegmuseum op vrijdag 20 december van 19:00 tot 23:00 uur nog extra uit. Op deze avond wordt het Stomend Bierfestival georganiseerd. Een winters festival met live jazzmuziek en veel verschillende biertjes van brouwerijen uit het hele land. Bij je ticket zitten 4 munten, een proefglas en biermenu inbegrepen. Mocht je zin hebben in meer biertjes, dan zijn extra munten te koop op de avond zelf. Luid de kerstvakantie goed in en proost met je favo collega’s, vrienden of familie!  

Dansen en zingen op kersthits

Zin om lekker los te gaan op de leukste kerstmuziek? Dat kan zeker! Rondom de kerstperiode worden er in Tivoli genoeg feestjes georganiseerd, geheel in stijl van de feestdagen.

Dans op pop, indie, dance en de leukste hits uit de zero’s tijdens de X-mas special van Zer00’s heroes op vrijdag 20 december.
Op zaterdag 21 december kun je ’s middags naar de Christmas Sing-a-long en ’s avonds lekker door met de Kerstspecial van Fluff Disco.
Dans tenslotte alle kerst-stress eraf tijdens het Singlefeestje Kerstfestival op Tweede Kerstdag.

Kerstmarkt op de Neude

In het weekend van 21 en 22 december vind je de X-MAS Swan Market op de Neude. Een Kerstmarkt waar je talloze creatieve kraampjes vindt. Hier scoor je ongetwijfeld een uniek kerstcadeau. Blijf daarna lekker hangen op het foodcourt voor een hapje en drankje.

Creatief en lekker

Zin om creatief aan de slag te gaan? Altijd al je eigen chocolade willen maken? Pak dan je kans! Op zaterdag 14 december organiseert het Grachtenatelier een bonbon workshop geheel in kerststijl. Je volgt een complete workshop waarbij je kennis opdoet over chocolade en wordt verwend met een glaasje prosecco en een heuse chocoladefondue. Natuurlijk ga je ook aan de slag met het maken van je eigen bonbons. Hiervoor zijn er verschillende noten, vruchten, kruiden en likeuren.

Als je behoefte aan chocolade hierna nog niet is gestild, kun je op vrijdagavond 20 december terecht bij Hop & Stork voor een workshop waar je een eigen chocolade kerstboom gaat spuiten. Daarnaast krijg je theorie over chocolade, mag je andere soorten chocolade proeven en pak je de kerstboom stijlvol in.

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op