← Terug naar overzicht

Tips: zo organiseer je het beste huisfeest ooit!

borrel den haag

Een huisfeest geven, is altijd een goed idee! Maar je wilt natuurlijk wel dat de avond (of middag) vlekkeloos verloopt. Je hebt er immers niks aan als je je alleen maar druk maakt over of er genoeg bier is en je gasten niks slopen. Met deze tips geef jij het beste huisfeest ooit én kan je er zelf ook volop van genieten!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dus voor een goede planning. Bedenk een thema, prik een datum en nodig je gasten uit. Laat ook aan je gasten weten wat het thema is. Bijvoorbeeld door de uitnodiging al in hetzelfde thema te maken. Zo hebben jouw gasten genoeg tijd om een leuke outfit te scoren. Bij een thema horen natuurlijk ook decoraties. Gelukkig kun je het hele jaar door de leukste decoraties kopen in Utrecht. Heeft jouw huisfeest geen thema? Dan kun je natuurlijk nog steeds losgaan met ballonnen, slingers en knipperende lampjes. Vergeet ten slotte niet om een playlist te maken. Dit scheelt een hoop gehannes tijdens het huisfeest. Een andere optie is natuurlijk om rond te vragen of iemand wil draaien. Met een beetje geluk vind je een bevriende dj die zelf ook de benodigde spullen heeft ;).

Inkopen voor het huisfeest

Het allerbelangrijkste voor een goed huisfeest is natuurlijk dat er genoeg versnaperingen zijn. Regel in ieder geval genoeg bier en snacks. Aangezien de kosten aardig op kunnen lopen, is het verstandig om de aanbiedingen goed in de gaten te houden. De Jumbo heeft bijvoorbeeld bieraanbiedingen die elke week vernieuwd worden. Superhandig om goedkoop bier in te slaan voor je huisfeest! Met deze winkelvinder vind je een Jumbo bij jou in de buurt. Willen jouw gasten wat anders drinken? Vraag dan of ze zelf wat meenemen. 

Maak het studentenhuis partyproof

Als je echt wilt genieten van je huisfeest, is het verstandig om je studentenhuis volledig partyproof te maken. Verplaats alle waardevolle spullen naar een afgesloten ruimte of zet ze tijdelijk bij een vriend die je vertrouwt. Sluit alle ruimtes af waar de gasten niet mogen komen en plak (keuken)kastjes dicht om rommel te voorkomen. Ook is het handig om genoeg prullenbakken neer te zetten, zodat je gasten alles makkelijk weg kunnen gooien. Vergeet ook niet om de buren op tijd in te lichten. Doe bijvoorbeeld een briefje door de brievenbus en geef een telefoonnummer waarop jij of je huisgenoten te bereiken zijn. Zo voorkom je dat jouw zeurende buren meteen de politie bellen als iets ze niet bevalt. Als een van je buren tijdens het feestje laat merken dat ze niet blij zijn met het feest, probeer het dan ook zo goed mogelijk op te lossen. Je wilt natuurlijk niet dat het huisfeest vroegtijdig moet stoppen. Op de website van gemeente Utrecht lees je welke regels er gelden als je een evenement organiseert.

Tot slot: geniet van het huisfeest en maak er een legendarische avond van! Als je de ochtend erna met een kater opstaat, weet je dat het een goed feestje was. Gelukkig zochten wij voor je uit waar je de beste anti-katerontbijtjes van Utrecht scoort!

Meer studentennieuws

relatie
Abonneren op