← Terug naar overzicht

Tips om de woonkamer van je studentenhuis in te richten

Als je op kamers gaat, zijn er waarschijnlijk een heleboel ruimtes die je met je huisgenoten moet delen. De badkamer, keuken, het toilet en met een beetje geluk ook een gemeenschappelijke woonkamer. Zo’n gemeenschappelijke woonkamer (of fusie) is natuurlijk hartstikke fijn. Zeker als je een kleine slaapkamer hebt, want de gemeenschappelijk ruimte is dan eigenlijk een extra kamer waar iedereen gebruik van maakt. Dit betekent dat je vrienden niet in je kleine slaapkamer hoeft te ontvangen, je een ruimte hebt om gezellig te eten en te relaxen met je huisgenoten. In deze blog vind je tips om de woonkamer van je studentenhuis in te richten.

Breng kleur aan in de fusie

De gemeenschappelijke woonkamer is vaak de ruimte waar jullie ontspannen, tv kijken, eten en vrienden ontvangen. Een huiselijk gevoel in de fusie mag daarom niet ontbreken en je mag best wat kleur gebruiken. Zorg er wel voor dat jij en je huisgenoten het eens worden over het kleurpalet, want het is een ruimte waar iedereen zich thuis moet voelen! Wil je een opvallende kleur gebruiken, maar ben je bang dat het te heftig wordt? Dan kun je overwegen om alleen de onderste helft van een of meerdere muren te verven. Zo houd je het toch rustig en het geeft een speels effect aan de ruimte. Je kunt ook eenvoudig kleur aanbrengen in de woonkamer door accessoires in opvallende kleuren te kopen. Denk aan kussens, gordijnen, eetstoelen, muurdecoratie of (fot)lijstjes.

Zorg voor praktische meubels in de gemeenschappelijke ruimte

In een studentenhuis is het vaak belangrijker dat de meubels functioneel zijn dan hoe ze er echt uitzien. Gelukkig kun je tegenwoordig allerlei praktische meubels kopen die er ook leuk uitzien! Denk bijvoorbeeld aan een hoekbank die je kunt uitklappen tot slaapbank. Met een hoekbank creëer je veel zitplekken en ze passen ook in wat kleinere woonkamers. Als je ‘m uit kan klappen tot slaapbank, kunnen vrienden ook nog is makkelijk blijven slapen. Vaak wordt er in de gemeenschappelijke woonkamer ook gestudeerd. Het is daarom handig om ook een boekenkast neer te zetten. Nu denk je vast aan een standaard saaie boekenkast, maar je hebt tegenwoordig ook echte eyecatchers. Zo zijn industriele boekenkasten praktisch en ze staan prachtig in elk interieur.

Maak verschillende hoekjes in de woonkamer

Als de slaapkamers in jouw studentenhuis klein zijn, is er een grote kans dat jij en je huisgenoten vaak in de woonkamer te vinden zijn. Maar als de een wil studeren en de ander een serie wil kijken, is het handig om verschillende hoekjes te maken. Studeren kan natuurlijk aan de eettafel, maar je kunt ook een apart studiehoekje maken als daar ruimte voor is. Als de ruimte het toelaat is het ook fijn om meerdere zithoekjes te maken. Zet bijvoorbeeld twee comfortabele stoelen haaks op elkaar. In dit extra zithoekje kan natuurlijk ook gestudeerd worden. Probeer de ruimte dus zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat meerdere mensen in de fusie iets voor zichzelf kunnen doen. Zonder dat ze last hebben van elkaar natuurlijk ;).   

Ben je nog op zoek naar een kamer? Kijk dan ook eens bij ons kameraanbod!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op