← Terug naar overzicht

Nieuw in Utrecht? Regel je zorg voor 2020!

Utrecht zorg

Ben jij vanuit een verre uithoek in Nederland naar het mooie Utrecht gekomen om te studeren? Ik hoop dat het je bevalt en de juiste studie doet. Dan zie je snel genoeg in dat dit de allerleukste studentenstad van 't land is, zodat je hierheen kunt verhuizen! Of misschien woon je hier zelfs al sinds de allereerste dag van je studententijd! We zitten nog maar in de eerste helft van het studiejaar, maar als je onderbuikgevoel goed is dan zal het vast goedkomen! Tijd dus om van Utrecht de komende jaren je échte thuis te maken. En dat doe je als volgt:

1. Kom hier wonen!

Als je hier al woont is de eerste - en leukste - stap al gezet! Woon je hier nog niet, maar ben je dat wel van plan? Dan is het verstandig om alvast op zoek te gaan naar een woning, want het is behoorlijk pittig om een kamer, studio of appartement te vinden in Utrecht. Vraag rond of er mensen een (half) jaar voor hun studie naar het buitenland gaan en of ze hun kamer willen onderverhuren aan jou. Dan kan je al even proeven van het wonen in Utrecht. 

2. Zorg dichter bij huis

Toen ik op mezelf ging wonen duurde het héél lang voordat ik op zoek ging naar bijvoorbeeld een andere huisarts. De realisatie dat het slimmer is om een huisarts in de buurt te hebben, was toen ik een keer in het weekend naar de huisartsenpost moest. Bij m'n ouders in de buurt dus, maar er werd aan het spoor gewerkt dus ik moest met een bus en dat was echt heel ellendig om te doen omdat ik mij zo ziek voelde. Dus geloof mij: ga op zoek naar zorg dichter bij huis! 

Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt. Vind je het prima om bij een enorme organisatie terecht te komen waar je een nummertje bent, of ben je juist op zoek naar iets kleiners en waar je gemakkelijker terecht kan om ook je hart te luchten. Je kunt bij bijvoorbeeld ZorgkaartNederland op zoek naar de aanbieders bij jou in de buurt! 

3. Zorg dat je goed verzekerd bent voor zorg

Als je naar de andere kant van het land of naar een andere stad verhuisd, kan het zijn dat je zorgverzekering niet meer helemaal aansluit. Misschien heb je vorig jaar gekozen voor bepaalde ziekenhuizen en andere zorgaanbieders in het noorden van het land, maar daar heb je hier in Utrecht natuurlijk niet zoveel aan. Een zorgverzekering vergelijken helpt je met het maken van de keuze voor de juiste zorgverzekering! Check goed de voorwaarden van de polis als je bijvoorbeeld medicatie hebt, regelmatig naar fysiotherapeut moet of wanneer je volgend jaar misschien je verstandskies moet laten trekken!

Met de goede voornemens voor 2020 in het vooruitzicht, is het goed om weer wat beter op je gezondheid te letten. Puck vertelt je over unieke en leuke sporten in Utrecht!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op