← Terug naar overzicht

De leukste vega(n) restaurants in Utrecht

vegetarisch eten

De een eet geen vlees, wel vis. De ander eet helemaal vegetarisch. Sommigen beperken zich tot geen enkel dierlijk product en zijn veganist. Steeds meer mensen letten op wat ze eten. Zelf eet ik sinds dit jaar geen vlees meer. Ik mis het geen moment en ben dol op een goed vegetarisch recept. In de keuken experimenteer ik regelmatig en met het resultaat laat ik mijn vrienden en kennissen zien dat vegetarisch eten ook waanzinnig lekker kan zijn. Een aantal jaar geleden kon het als vegetariër nog lastig zijn tijdens een etentje. Je had geluk als je keuze had uit meerdere gerechten. Gelukkig is dit tegenwoordig anders en is uiteten geen enkel probleem meer als je geen vlees en/of vis eet. Er zijn zelfs meerdere restauranten die zich specialiseren in het bereiden van vega(n) gerechten. Eet je geen vlees, vis of dierlijke producten en ben je op zoek naar een leuk restaurant in Utrecht? Lees dan verder!

Lekker aan het water bij Broei

Vlakbij Ledig Erf, aan de Oosterkade, vind je Broei. Een sfeervolle plek voor ontbijt, lunch en diner. Bij Broei is alles vegetarisch en spelen groenten de hoofdrol. Ze hebben een wisselende menukaart met altijd 8 hoofdgerechten en 2 desserts, waarvan een gedeelte veganistisch. Het zijn wereldse gerechten met verschillende smaken. Hiernaast bieden ze ook een aantal originele ontbijt- en lunchopties, die ik persoonlijk allemaal uit wil proberen. Daarnaast is het een heel fijn plekje om te zitten. Een warme ambiance, fijne locatie en sfeervolle inrichting. Zeker een bezoekje waard! 

Onbezorgde comfort food WAKU WAKU

Voorheen de naam SNCKBR, nu WAKU WAKU. Dit hippe tentje op Vredenburg 28 is gespecialiseerd in 100% plantaardige gerechten. Ze maken duurzaam en gezond comfort food. Zoals ze zelf zeggen zijn al hun gerechten ‘altijd vrij van bullshit’. Zo vind je er een kapsalon, truffel pasta en brownie op de kaart, allemaal gemaakt van gezonde en duurzame ingrediënten. Heb je behoefte om lekker te snacken, maar wil je niet te veel zondigen? Neem dan eens een kijkje bij WAKU WAKU, waar zondigen verandert in gezondigen.

Lokaal en duurzaam bij The Green House

Ongetwijfeld is dit het meest duurzame restaurant van Utrecht. Sinds kort vind je aan de Croeselaan, vlakbij het station, The Green House. Een volledig circulair restaurant en tegelijkertijd ook urban farm en green hub. Dit allemaal midden in de stad, in een kas. Een bijzondere beleving voor iedereen. De ingrediënten die gebruikt worden voor de gerechten komen oorspronkelijk van plekken binnen een straal van 50 kilometer van het restaurant. Daarnaast komen veel ingrediënten zelfs uit de eigen urban farm. De menukaart is uitgebreid en origineel en de keuze voor vegetariërs of veganisten is veelzijdig. Kun je niet kiezen? Ga dan voor de Chefs proeverij en laat je lekker verrassen!

Biologisch genieten bij Gys

Met twee vestigingen in Utrecht is Gys een aanwinst voor de stad. Je vindt het tentje zowel aan de Amerdamsestraatweg als op de Voorstraat. Hier eet je biologische gerechten die bereid zijn met streekproducten. Veel op de kaart is vega(n). Bij Gys kun je terecht van ontbijt tot diner en ze hebben de mogelijkheid gerechten af te halen. Zelf heb ik hier al meerdere keren genoten van de vriendelijke bediening en kleurrijke maaltijden, die me erg goed smaakten. 

Vegan high tea bij Anne & Max

Anne & Max is een grote keten en tegenwoordig bekend bij velen. Onlangs openden ze in Utrecht, naast hun vestiging bij het Domkwartier, een tweede zaak aan de Burgemeester Reigerstraat. Op de kaart staan veel verschillende vega(n) ontbijtjes, lunches en taartjes. Daarnaast bieden ze sinds kort ook een compleet verzorgde vegan high tea aan. Heb je iets te vieren of gewoon zin in heerlijk theeleuten en genieten van plantaardige taartjes en broodjes? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Meer studentennieuws

Abonneren op