← Terug naar overzicht

Creatief met koken

Koken in je studentenhuis is een sport op zich. Weinig ruimte, manoeuvreren om de bergen afwas “van je huisgenoten” en dan ontbreekt ook net een essentieel apparaat.
Daarom hier een aantal tips om met je basic keuken apparatuur toch een heel eind te komen.

Magnetron

Iets wat in een studentenhuis eigenlijk niet kan ontbreken is een magnetron. En wat veel mensen niet weten is dat je daar veel meer mee kan dan je pizza van eergisteren of een kant en klaar maaltijd in opwarmen. Het internet staat vol met magnetron recepten voor (gepofte) aardappel, pasta, groenten en zelfs vlees of vis! En het is vaak net zo lekker als uit de pan.

Magnetron hulpjes

Om het nog makkelijker te maken moet je even langs de wibra of de action. Daar vindt je handige extra’s voor het magnetron koken. Bijvoorbeeld een rijstkoker, groentestomer of overdekt magnetronbord. Rijst in de rijstkoker, water erbij, beetje kruiden en hop in de magnetron voor een paar minuten. Vervolgens doe je wat broccoli in de groentestomer en een beetje zalm in het overdekte magnetronbord. Geen nare geurtje en in no time een hele maaltijd op tafel!

Waterkoker

Als je nog een oude gillende fluitketel hebt zul je na deze tips niet meer twijfelen en hem eindelijk bij het grofvuil gooien. De hele buurt zal je dankbaar zijn ;) Een waterkoker is natuurlijk veel gemakkelijker, en multi inzetbaar! Je kunt het beste een waterkoker nemen die je van de basis af kunt halen. Zo kun je hem makkelijk op tafel zetten om thee of koffie aan te vullen. Door de losse basis kun je hem ook nog eens veel beter en veiliger schoonmaken.

Gebruik de waterkoker als tool om sneller klaar te zijn met koken door alvast water op te zetten om later in de pan te gebruiken. Zo hoef je niet de hele tijd bij de pan te blijven wachten tot het eindelijk kookt en kun je tussendoor gewoon lekker gaan zitten tot je de klik van de waterkoker hoort. Ook kun je heel makkelijk kleine dingen koken in de waterkoker zelf! Rijst, pasta, instant noodles en ook groente kun je er heel gemakkelijk in stomen.

Ga voor een mooie strakke glazen waterkoker of fleur je keuken juist op met een pastel kleurige waterkoker. Decoratief en functioneel in een!

 

Meer studentennieuws

relatie
Abonneren op