← Terug naar overzicht

Je kamer stylen met een studentenbudget

Kamer raamdecoratie

We zouden allemaal wel een supergave studio willen huren met flink wat vierkante meters, maar helaas laten die belachelijke huurprijzen het niet toe. En dus zit je opgescheept met je kleine studentenkamertje én weinig geld om dit op een echt leuke manier op te knappen. Maar gelukkig zijn er heel veel opties die je gemakkelijk kunt betalen met je studentenbudget. Kijk maar mee!

Creëer verschillende ruimtes in één ruimte

Vind je het niet zo tof dat je bed én bank in één ruimte staan, of zelfs tegen elkaar aangeschoven zijn? Je kunt dit creatief oplossen door aan je plafond een gordijnrails te bevestigen. Maak je geen gebruik van je bed, dan schuif je het gordijn ervoor en je "slaapkamer" is geen doorn in het oog meer. Kies wel voor een lichte kleur, en door te kiezen voor kant en klaar gordijnen houd je de prijs laag.

Raamdecoratie

Wat je voor je ramen hangt is van grote invloed op de look and feel van je kamer. Houd je van een landelijke of Scandinavische tint in je kamer, dan zijn goedkope shutters de oplossing voor jou. Shutters laten al het licht door wanneer je ze open hebt, maar sluiten ook al het licht buiten wanneer je ze sluit. Daardoor zijn ze ideaal voor als je wilt uitslapen zonder wakker te worden van de zon na een zware nacht ;-). 

Verlichting

Met de juiste verlichting in je kamer ben je al halverwege een gezellige kamer! Koop een aantal verschillende kleine lampjes, maar denk ook zeker aan een lichtjessliert met kleine lampjes. Een lichtslinger met lichtbulbjes eraan is het nieuwe ding. Voor het raam, boven je bed, aan een kant; ze staan overal leuk!

Vloerkleed

Lag er al een vloer in je nieuwe kamer en mag - of wil - je 'm niet vervangen maar is 'ie spuuglelijk? Koop een mooi, groot kleed! Je kamer wordt sowieso een stuk sfeervoller door het gebruik van zachte materialen dus het is een win-winsituatie! Je kamer wordt gezelliger én je ziet minder van je vloer. Online kun je veel vloerkleden scoren tegen een goede prijs! Houd vooral de aanbiedingen in de gaten, want die zijn er vaak genoeg!

Het kleinste kamertje

Vaak is de badkamer (én toilet) het kleinste kamertje in huis. Daar moet je dus slim mee om gaan. Als je in een appartementje gaat wonen met vrienden of huisgenoten is de kans groot dat je het badkamerraam moet voorzien van raamdecoratie. Tip: neem géén stof! Dat gaat door de vochtigheid schimmelen. Kies iets van kunststof of hout. Een kleine badkamer komt het beste tot z'n recht met een lichte kleur raamdecoratie. Zoals witte jaloeziën of shutters. Je kunt ze sluiten naar wens waardoor je ook wat licht door kunt laten. Ideaal! 

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op