← Terug naar overzicht

Tips: zo ga je voorbereid het nieuwe studiejaar in!

Gelukkig is het nog even vakantie, maar in september begint het nieuwe collegejaar alweer. Omdat je er zelf waarschijnlijk nog niet aan wilt denken, geven wij je handige tips om straks goed voorbereid het nieuwe studiejaar te beginnen!

1. Print je studiemateriaal

Tijdens je studie is het superbelangrijk dat je over de juiste bronnen en materialen beschikt om jouw colleges voor te bereiden. Zo ben ik aangesloten bij de studievereniging en vind ik het fijn om alles wat ik moet leren op papier te hebben. Ik laat mijn samenvattingen, syllabussen, planningen en ander digitaal studiemateriaal daarom altijd printen bij Printenbind.nl. Dit is goedkoper dan dat ik het steeds per document print op de universiteit of bij de UB en ligt het binnen 2 werkdagen al op de deurmat. Ook laat ik alles per vak inbinden, zodat het echt een reader wordt en ik niet met allemaal losse papieren rondloop. Maak dus voor jezelf inzichtelijk wat jij nodig hebt om maximaal te kunnen studeren!

2. Planning is key

Een goede planning is het halve werk. Maak daarom, als je je rooster hebt, meteen inzichtelijk op welke vaste dagen per week je tijd hebt om elk vak voor te bereiden. Print dit schema uit en hang het op in je kamer of bewaar het op je computer. Als je dan straks weer een hele berg opdrachten en tentamens krijgt, weet je precies op welke dagen je tijd hebt voor elk vak. Doe dit aan het begin van elke periode en houd je eraan. Als je elke week iets voor je vakken doet, scheelt het een heleboel tijd in de tentamenperiode!

3. Sharing is caring

Vele handen maken licht werk! Zorg daarom dat je een groep om je heen verzamelt, waarmee je samenvattingen en andere praktische hulpmiddelen kunt delen. Let er wel op met wie je dat doet, want er zijn altijd studenten die willen profiteren van anderen zonder zelf iets te doen ;). Om dit te voorkomen kun je ook goede afspraken maken. Verdeel bijvoorbeeld de vakken onder de leden van je groep, zodat iedereen een samenvatting maakt.

4. Vind de beste studieplek

Voordat het jaar begint is het ook handig om al na te denken over een goede studieplek. Populaire plekken als de UB zijn vaak snel vol, vooral tijdens de tentamenperiodes. Vind je het wel fijn om in een rustige omgeving te studeren? Ga dan op zoek naar een kleine, minder bekende (openbare) bibliotheek. Kan jij wel tegen wat geroezemoes tijdens het leren? Dan kun je natuurlijk ook een cafeetje zoeken met wifi. Waar je ook studeert, zorg dat je voor de tentamenperiode de perfecte plek hebt gevonden!

5. Ga naar de introductie

Tuurlijk wil je liever dat ene dagje extra vakantie. Maar als je echt goed voorbereid het nieuwe studiejaar wilt beginnen, is het handig om dit keer niet de introductie te skippen! Hoewel docenten vaak een heleboel nutteloze dingen bespreken, is sommige informatie wel heel handig om te hebben voor de start van het nieuwe collegejaar. Denk aan een jaaroverzicht, een korte introductie van de vakken en onmisbare documenten!

Ga jij in september voor het eerst studeren? Lees dan ook onze tips om het eerste jaar van jouw studie te overleven!

Meer studentennieuws

study university library
Winter in Amsterdam
Abonneren op