← Terug naar overzicht

Originele bijbaantjes in Utrecht

huisdier

Achter de bar in een café, vakkenvullen bij de supermarkt of in de bediening bij een van de vele restaurants in Utrecht. De standaard bijbanen kennen we allemaal. Loop door de stad en je ziet al snel dat ze voor dit soort functies op een hoop plekken mensen zoeken. Maar wat als je hier geen zin in hebt? Als je iets wilt doen dat totaal anders is? Het kan lastig zijn om buiten de gebaande paden te keren, zeker als je geen weet hebt van unieke bijbanen die in Utrecht te vervullen zijn. Ik ging op onderzoek uit en geef je in deze blog een aantal opties voor werk waar je wellicht nooit eerder aan hebt gedacht!

Stadsgids

Heb jij kennis over de Utrechtse historie en hotspots en wil je anderen laten zien en horen hoe mooi ons stadsie is? Denk dan eens aan een baantje als stadsgids. Een hele leuke functie waarbij je lekker buiten kan zijn en allerlei verschillende soorten mensen ziet en spreekt. Mocht je hierin serieus geïnteresseerd zijn, loop dan eens binnen bij de VVV op het Domplein. Laat zien hoe enthousiast je bent en hoe goed je kan vertellen en wie weet loop jij over een tijdje door de stad met een groep toeristen achter je aan!

Originele oppas

Oppassen op kleine kinderen is een bekend en populair baantje voor studenten. Dat je ook een ander soort oppas kan zijn, is bij velen echter onbekend. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om te passen op huisdieren van anderen. Word een zogenoemde petsitter en zorg voor bijvoorbeeld een kat, konijn of cavia van een vakantieganger. Of laat elke dag de hond uit van dat hardwerkende stel bij je in de straat. Lekker knuffelen met pluizige vriendjes, je medemens oprecht helpen en voldoening halen uit je werk tegelijk, wie wil dat nou niet?

Figurant

Droom je er stiekem al je hele leven van om eens mee te spelen in een film, maar heb je geen professionele acteer kwaliteiten? Daar is een oplossing voor! Regelmatig worden figuranten gezocht voor films, series of kunstzinnige projecten. Vaak kun je er ook nog een prima zakcentje mee verdienen. Enthousiast geworden? Kijk dan eens op filmvacatures.nl, hier zie je voor welke rol jij in aanmerking kan komen en hoeveel je er mee verdient.

Lesgeven in de kliniek

Sta je sterk in je schoenen, ben je wel in voor een uitdaging en kan je goed uitleggen? Een zeer bijzondere bijbaan kan je vervullen bij de Dr. Henri van den Hoevenkliniek. Hier kun je namelijk lesgeven aan tbs-patiënten. Je kunt aan de slag als hulpleerkracht om het vaste onderwijsteam te ondersteunen. Er zijn allerlei lessen die gegeven worden: van biologie tot Spaans. Denk goed na of je met deze doelgroep aan de slag kan en wil. Mocht dit zo zijn en zie je dit nuttige werk zitten, neem dan eens contact op met de kliniek voor een gesprek.

Kistdrager

Als student kun je nog een ander baantje vervullen dat niet heel vrolijk is, maar wel betekenisvol. Bij verschillende uitvaartverzorgers kun je aan de slag als drager of chauffeur van kisten. Omdat de werkuren vaak flexibel zijn, is het goed in te delen naast je studie. Ben jij professioneel ingesteld en niet snel van stuk gebracht? Neem dit werk dan eens in overweging.

Studentblogger

Kun je goed schrijven, ben je op de hoogte van wat er speelt in Utrecht (of een andere studentenstad in Nederland) en kun je je goed verplaatsen in de student van nu? Lees je onze blogs met plezier? Misschien ben je zelf wel geschikt voor de functie van Junior Content Creator! Regelmatig zoeken we nieuwe studentbloggers voor onze website. Klinkt dit je als muziek in je oren? Stuur dan een proefblog in en wellicht staat jouw eigen blog over een tijdje online!

Ben jij op zoek naar een studiegerelateerde bijbaan? Kijk dan op onze website voor de leukste bijbanen!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op