← Terug naar overzicht

Wat is leuk om te doen met je oppaskids in Utrecht?

Oppassen is een ideale bijbaan voor studenten. Het verdient goed en vaak kan je op flexibele tijden werken. Daarnaast is het vooral superleuk om te doen! Een dagje doorbrengen met kleine kids is vaak heel gezellig. Even niet te veel na hoeven denken en genieten van de onbezorgdheid van kleintjes. Lekker spelen en ravotten: stiekem kan je zelf ook weer een dagje kind zijn, heerlijk! Utrecht biedt genoeg opties om van je oppasdag een onvergetelijke dag te maken, zowel voor jou als voor je oppaskids. Als ervaren oppasser geef ik jullie in deze blog wat leuke tips mee.

Naar het museum

Voor elke leeftijdscategorie is er een Utrecht een leuk museum te vinden. Een ideale activiteit voor je dagje oppassen: leerzaam, leuk en ontspannend tegelijk!

Voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar is er het schattige Nijntje museum. Een plek waar peuters en kleuters van alles kunnen leren en ontdekken. Geïnspireerd op de boeken van de Utrechtse Dick Bruna zijn er verschillende ruimtes waar kleintjes kunnen puzzelen, spelen, klimmen, luisteren, voelen en nog veel meer!

Zijn je oppaskids iets ouder, neem ze dan eens mee naar het Spoorwegmuseum. Neem vanaf Utrecht Centraal de speciale trein naar het station van het museum en dompel je onder in de wereld van treinen en spoorwegen. Het museum kent veel verschillende gedeelten en is erg divers. Het is super leerzaam maar vooral ook heel leuk! Zo zijn er voorstellingen, een techlab, een modellenmagazijn vol modeltreinen en een uitgebreid buitenterrein. Het heet een museum, maar heeft bijna iets weg van een pretpark. Kids kunnen zich hier uren vermaken en tegelijkertijd heb jij het stiekem ook erg naar je zin!

Pas je op bij kinderen die het leuk vinden om dingen over de wereld te leren en ontdekken? Ga dan een middag naar het Universiteitsmuseum. Het museum is super veelzijdig en geeft kinderen de kans op een spelenderwijzende manier te leren over de wereld om zich heen. Met het Jeugdlab, Rariteitenkabinet, SchimmelLAB, KennisLab, BleulandKabinet, de deeltjesversneller en de prachtige museumtuin Oude Hortus is er meer dan genoeg te zien en te doen. Let maar op dat ze niet slimmer naar huis gaan dan hun eigen oppas!

Waterfietsen over de grachten

Met goed weer is het fijn om lekker naar buiten te gaan. Een ideale manier om van het mooie Utrecht te genieten en actief bezig te zijn is door het huren van een waterfiets waarmee je de grachten op kan. Bij Pedal Boat Utrecht kun je een waterfiets huren voor anderhalf uur. Zo kun je op eigen tempo het centrum ontdekken vanaf het water. Als je slim bent, laat je de kinderen lekker fietsen. Zij kunnen hun energie kwijt, jij kan zelf achteroverleunen en aan je kleurtje werken, ideaal!

Picknicken in het park

Zelf heb ik veel ervaring met oppassen. Hierdoor weet ik dat kinderen het superleuk vinden om te gaan picknicken in een bos, park of bij een speeltuin. Vooral als ze daarvoor mee mogen helpen met de boodschappen en het maken van lekkere hapjes en drankjes. 

Maak ’s ochtends samen een lijstje met de dingen die ze leuk en lekker vinden om te maken en bedenk naar welke plek jullie graag willen gaan. Neem ze daarna mee naar de supermarkt om alle boodschappen te doen. Vervolgens duik je thuis de keuken in om allerlei lekkers voor te bereiden. Zorg voor een grote mand of tas. Verpak alle hapjes en drankjes en denk daarnaast aan een picknick kleed, bekertjes, bestek, bordjes en servetjes. Pak de fiets of ga lekker lopen naar een mooie plek in de natuur. Gooi het kleed neer en geniet van al het zelfgemaakte lekkers. Garantie voor een leuke en smaakvolle middag!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op