← Terug naar overzicht

Hier moet je aan denken als je op kamers gaat!

Ga jij binnenkort op jezelf wonen? Dan breekt er een nieuwe fase in je leven aan! Dit klinkt misschien heftig, maar als je op kamers gaat moet je veel verantwoordelijkheid nemen. Aan de ene kant betekent het dat je ultiem kunt genieten van jouw vrijheid. Aan de andere kant staat er geen bordje meer voor je klaar na een lange dag college. Je leest hier alles wat je moet weten als je op kamers gaat!

Inboedelverzekering

Als het goed is, heb je al een zorgverzekering die bij je past. Maar als je op kamers gaat, is het verstandig om ook een inboedelverzekering af te sluiten. Hierbij zijn de spullen in jouw kamer verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand, water, diefstal of inbraak. Wat er precies verzekerd is en tot welk bedrag, staat beschreven in de polis van de verzekering. Met een inboedelverzekering bij FBTO zijn de spullen in je kamer bijvoorbeeld tot €35.000,- verzekerd. Deze inboedelverzekering kun je ook nog aanvullen met andere modules, zoals een Buitenshuisverzekering. Hiermee zijn jouw spullen ook buitenshuis goed verzekerd bij brand, water of diefstal.

Geldzaken

Met al die vrijheid is er een grote kans dat je sneller je geld uitgeeft. Je gaat vaker een broodje halen in de kantine, eten met vrienden of een biertje drinken in de kroeg. Let daarom op dat je niet al je stufi meteen uitgeeft en aan het eind van de maand op droog brood zit ;). Kan je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw inkomsten en uitgaven? Ga dan eens naar onze pagina Geldzaken.

Handelen in noodsituaties

Als je op kamers gaat, is het belangrijk om te weten hoe je in noodsituaties kunt handelen. Informeer hoe je een keukenbrandje blust en check wat de vluchtroutes vanaf jouw kamer zijn. Ook is het belangrijk om bepaalde spullen in huis te halen die jou kunnen helpen bij een noodsituatie (of kunnen voorkomen natuurlijk). Denk aan een brandblusser, brandmelders, koolmonoxidemelders en een EHBO-doos. Ook is het goed om de gemeente Utrecht te volgen op bijvoorbeeld social media. Als er dan een noodsituatie in jouw omgeving is, word je op de hoogte gehouden en kun je lezen wat je moet doen.

Dit artikel is in samenwerking met FBTO studentenverzekering geschreven.

Meer studentennieuws

op kamers
tv top 5
Abonneren op