← Terug naar overzicht

Hoe maak je van een balkonnetje een echt tuintje?

Als je op kamers woont, heb je misschien wel het geluk dat je een eigen balkon hebt. Toch kan het knap lastig zijn om van zo’n klein balkonnetje een gezellige buitenruimte te maken. In deze blog geven wij je daarom tips om van jouw balkon een echt tuintje te maken!

Deel de ruimte van jouw balkon goed in

Omdat een balkonnetje vaak niet heel groot is, is het belangrijk dat je de ruimte goed indeelt. Zorg ervoor dat je er lekker kunt zitten, maar ook nog kunt bewegen. Je hebt er natuurlijk niks aan als je een gezellig zitje hebt, maar er niet bij kunt ;). Het is daarom handig om eerst je balkonnetje op te meten. Als je dat gedaan hebt, weet je de maximale afmetingen voor een zitje en misschien zelfs een tafeltje. Voor mijn balkonnetje kocht ik online tuinmeubelen bij Tuinmeubelshop. Deze winkel heeft de grootste tuinmeubelcollectie van Europa, waardoor je er ook voor je kleine balkonnetje leuke tuinmeubels kunt vinden.

Planten

Tegenwoordig zijn er een heleboel leuke balkonbakken waar je planten in kunt doen. Zo kan je echt een stukje groen op je balkon creëren, waardoor het aanvoelt als een klein tuintje. Bloemen zijn natuurlijk supergezellig, maar let er wel op of er insecten zoals bijen op afkomen. Als je op jouw knusse balkon regelmatig een wijntje wilt doen, is het natuurlijk niet handig als er hele zwermen bijen vliegen.

Maak het gezellig

Een klein balkon is al snel gezellig als je er een paar leuke accessoires voor koopt. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes met een printje en een buitenkaars. Wil je ’s avonds ook knus op je balkonnetje kunnen zitten? Koop dan buitenlampjes! Deze heb je in allerlei soorten en geven direct sfeer aan je balkon.

Wil je ook wat meer groen in je studentenkamer? Lees dan de blog van Rebecca over planten die de lucht van jouw kamer gezonder maken!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Abonneren op