← Terug naar overzicht

Werken op mijn eerste festival!

festival

Een tijdje geleden, met Koningsdag om precies te zijn, mocht ik werken op mijn eerste festival. Wil jij weten hoe dat eraan toe gaat? Lees dan snel verder!

Vroeg op

Op Koningsdag was het dan zo ver: ik zou gaan werken op mijn eerste festival. Dit feest was echter wel helemaal in Best, Brabant. Dit betekende dat we al om 8:45 op kantoor moesten zijn in Rotterdam. Hier zouden we verzamelen en verdeeld worden in auto’s.

Al wachtend aan het feesten

Gelukkig was mijn groep al heel snel compleet en vertrokken we al vroeg met de auto naar het festival. Ondanks het vroege tijdstip hing er een goed sfeertje in de auto. Mijn collega’s waren erg vriendelijk en spraakzaam waardoor de tijd zo voorbij is gevlogen.

Zelfs toen we op de bestemming waren aangekomen, en in een loods moesten wachten op onze briefing, was het nog gezellig. Mensen waren samen koffie aan het drinken, aan het kaarten en sommigen waren zelfs aan het voetballen!

Aan het werk

Natuurlijk moest er ook nog gewerkt worden. Eerst gingen we  al het drinken uitladen en moesten we het op de goede plek neergezetten. Dit was nog best wel een opgave, aangezien het even duurde voordat iedereen door had hoe alles precies werkte. Daarna zou het echte werk beginnen en zouden de eerste gasten komen. Er waren tijdens het festival twee taken: je kon de drankjes verkopen of klaarzetten. Ik had gekozen voor het eerste, wel spannender, maar ook veel gevarieerder. Bovendien hoefde ik ook niet bang te zijn voor mijn gebrek aan rekentalent aangezien alles met muntjes werd betaald. Ook de gasten waren niet vervelend. Verder had ik de hele tijd wel iets te doen waardoor de tijd zo voorbij was.

Uiteraard kregen we ook lunch en diner en mochten wij ook altijd zelf drinken pakken. Er werd dus goed voor ons gezorgd!

Naar huis

Naar een zeer lange dag, mochten we dan eindelijk naar huis. Al waren we allemaal heel erg moe, dat mocht de sfeer op de terugweg niet drukken. We hebben met z’n allen volle borst meegezongen met onze favoriete liedjes. Nog een kleine afterparty dus!

Meer studentennieuws

relatie
Abonneren op