← Terug naar overzicht

De beste ijssalons in Utrecht

Zodra de zon tevoorschijn komt, is het er weer tijd voor: een lekker ijsje! Een ijsje halen hoort voor mij bij een zomerse dag. Of het nou ’s middags als verkoeling of ’s avonds als toetje is, een ijsje kan écht altijd. Bovendien is er voor iedereen wat wils, gezien de grote keuze aan smaken tegenwoordig. Sorbet-, yoghurt-, suikervrij of romig ijs, keuze zat! Gelukkig kent Utrecht genoeg zaken die heerlijk ijs serveren. In deze blog een overzicht van de beste ijssalons in ons Stadsie.

Centrum

Ben je een dagje aan het shoppen in het centrum van de stad, dan zijn er genoeg plekjes om een lekker ijsje te scoren. Al vele jaren staat de ijskiosk van Venezia op de Oudegracht, ter hoogte van de Flying Tiger. Hoe lekkerder het weer, hoe langer de rij. Maar, je bent wel verzekerd van een goed ijsje midden in het Utrechtse centrum!
Loop je wat verder, dan vind je onder de McDonald’s ijssalon Pistacchio. Een klein maar fijn zaakje met genoeg keuze aan smaken.
Ben je op zoek naar goed ijs en bijzondere smaken, bezoek dan eens Luciano aan de Nobelstraat. Mijn persoonlijke favoriet is hier de sorbet extra puur, een heuse smaaksensatie die je niet snel ergens anders vindt!

Niks te gek

Voor ijsmaker Roberto van ijssalon Roberto Gelato is niks te gek. Hij bedenkt het lekkerste ijs in de meest bijzondere smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bolletje ricotta, pindakaas of haring ijs? Schrik niet, er zijn ook genoeg reguliere smaken in het assortiment. Daarnaast biedt de ijssalon ook ijs zonder sacharose, geraffineerde suiker of lactose. Kortom, iedereen zal hier een geschikt bolletje vinden. Daarnaast is het ijs van super goede kwaliteit! Zeker een bezoekje waard dus.

Op de steiger

Aan de Adelaarstraat, vlakbij de Bemuurde Weerd Oostzijde, vind je ijssalon Il Mulino. Een ijssalon met vele smaken en goede porties. Bestel je hier een ijsje, dan kun je deze een stukje verderop op de heerlijke steiger aan de Vecht opeten. In de zomer staat hier tot laat in de avond een flinke zon op en is het lekker druk. Ideaal als eindpunt van je avondwandeling! 

In het park

Ze bieden handgemaakt ijs aan van biologische melk en de beste grondstoffen. Bovendien zijn ze gevestigd pal naast het Wilhelminapark. Bij IJssalon Vorst moet je dus zeker eens een ijsje halen. Een ijsje zonder schuldgevoel dat je op kunt eten in, naar mijn mening, het mooiste en gezelligste park van Utrecht. Bestaat er een betere zondagmiddagbesteding?  

Voor en door studenten

Aan de Twijnstraat vind je IJs & Zopie, een ijssalon gerund door studenten van studentenroeivereniging Orca. Deze ijssalon biedt naast ijs ook koffie en chocolade aan. Daarnaast zijn ze het hele jaar geopend. Ideaal voor een ijsgek als ik die iedere dag (ja echt!) ijs eet. Leuk feitje: een deel van de winst gaat naar de roeivereniging. Door het eten van een ijsje steun je deze sportvereniging dus ook nog indirect.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op