← Terug naar overzicht

Handleiding voor succesvol hospiteren in Utrecht

Lieve aankomende eerstejaars,

Gefeliciteerd! Je bent geslaagd! Eindelijk je diploma behaald. Eindelijk het huis uit. Eindelijk de wijde wereld in. Maar nu sta je voor de volgende hindernis; een kamer zoeken in Utrecht. Hoe vind ik een kamer? Hoe moet ik reageren? Wat moet ik in mijn mail schrijven? En hoe moet ik mij gedragen tijdens een hospiteeravond? Deze vragen komen jou vast bekend voor. Wees gerust, iedereen zit met dezelfde vragen, en alle Utrechtse studenten hebben die vragen zichzelf ook allemaal gesteld. Als je het stappenplan volgt, heb je binnen no-time een kamer. Succes!

STAP 1

Schrijf je in op websites als SSHXL en Kamernet en word lid van deze Facebookpagina Kamer in Utrecht . De SSH is een studentenhuisvester die kamers toewijst op basis van inschrijftijd. Dit betekent hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans is op een kamer. Hiervoor betaal je eenmalige inschrijfkosten van €12,5. Bijna alle studentenhuizen plaatsen een advertentie op de Facebookpagina Kamer in Utrecht. Dit is helemaal gratis dus word lid!

STAP 2

Scroll eindeloos door het kameraanbod en selecteer de kamers die voldoen aan jouw eisen.

STAP 3

Schrijf een leuk mailtje waarin je jezelf voorstelt, niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Benoem je naam, leeftijd, welke studie je gaat volgen, je hobby’s, waar je van houdt en voeg iets leuks over jezelf toe. Als je geen up-to-date Facebook-pagina hebt, zorg dan dat je de naam of link van je Instagram-account toevoegt.

STAP 4

Als je geen reactie krijgt, wees niet getreurd. De huizen ontvangen zoveel mails en moeten een kleine selectie maken. Laat hierdoor niet de moed in schoenen zakken, maar blijf mails versturen. Dit zegt niks over jouw persoonlijkheid.

STAP 5

Ben je uitgenodigd voor een hospiteeravond? Zorg dat je op tijd bent. Probeer te ontspannen (voor zover dat mogelijk is). De enige tip die ik je eigenlijk kan meegeven: Blijf jezelf. Je moet nog jaren met ze samenwonen en jaren die act ophouden is niet te doen. Wees eerlijk naar jezelf. Heb jij geen goed gevoel bij het huis? Dat kan ook. Niet alleen de studenten zoeken iemand waarmee ze een klik hebben, maar ook jij moet je prettig voelen in het huis wat jouw thuis gaat worden.

STAP 6

Wat nu kan gebeuren, is het volgende: Je krijgt helemaal geen bericht of waarin staat dat je het niet bent geworden. Heb je een goed gevoel overgehouden na de hospiteeravond, maar ben je het niet geworden? Wees wederom niet getreurd. Er moet van beide kanten een klik zijn en weet dat de studenten het soms ook enorm lastig vinden om een keuze te maken. Ben je het wel geworden?

VAN HARTE GEFELICITEERD EN WELKOM IN UTRECHT!!

Meer studentennieuws

assessment
Abonneren op