← Terug naar overzicht

De beste foodtruckfestivals in Utrecht

De zomer komt eraan en dat betekent dat ook het festivalseizoen weer begint. Een onmisbaar onderdeel daarvan is natuurlijk het eten. 2019 heeft weer een hele lading met de zogeheten foodtruckfestivals in petto, waarbij je onder het genot van een hapje en een drankje van culturele uitspattingen kunt genieten. En dat alles in de frisse buitenlucht!

Festival TREK

Een van de bekendste foodtruckfestivals is TREK. Met food, trucks en drinks proberen zij het aantrekkelijk te maken voor het publiek. TREK is in 2014 ontstaan en komt ook dit jaar weer naar Utrecht. Tijdens het gehele Pinksterweekend kunnen de gasten genieten van livemuziek en theater en wordt het Griftpark omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Nog een bijkomstig leukigheidje: TREK is gratis. De toegang dan, voor het eten dient uiteraard wel betaald te worden. En als je daar geen trek in hebt, kun je altijd nog een van de andere culturele trekpleisters bezoeken die Utrecht te bieden heeft.

Fonteyn Festival 

Heb je het geprobeerd, maar is thee toch echt niet je ding? Niet getreurd, want Utrecht – hoe kan het ook anders als echte studentenstad – heeft ook nog tal van andere drankfestivals te bieden. Zo worden van 9 t/m 12 mei ’s werelds beste wijnen aangeboden op het Fonteyn Festival. Naast de keuze uit het uitgebreide assortiment van absolute topwijnen zijn er ook verschillende mobiele keukens die passende gerechten serveren. Ook zit men qua muziek niet verlegen. Zo treden de beste singersongwriters van Utrecht op en ook zijn er Utrechtse DJ’s aanwezig die de boel draaiende houden.

Eten op Rolletjes

Maar als je wilt dat echt álles op rolletjes loopt, is het helemaal niet zo’n gek idee om een bezoekje te brengen aan het Eten op Rolletjes foodtruckfestival. De ingrediënten zijn: keukens op wielen, livemuziek en theater op de mooiste plekken van Nederland. Ook Utrecht speelt hier een belangrijke rol: Eten op Rolletjes komt met hun karavaan aan foodtrucks van 23 tot 25 augustus naar het Maximapark. Let wel op dat je niet teveel eet, anders krijg je te maken met de wat minder populaire rolletjes: de vetrolletjes!

Wil je tussendoor ook Utrecht ontdekken? Lees dan onze blog over cultuur snuiven in Utrecht!

Meer studentennieuws

hardlopen utrecht
Abonneren op