← Terug naar overzicht

Zo maak je als student optimaal gebruik van je smartphone

smartphone gebruik

Sta jij aan het begin van je examenperiode en lijkt het nog een eeuwigheid te duren voordat de zomervakantie aanbreekt? Dat begrijpen we helemaal, want die examens zijn behoorlijk pittig. Maar na regen komt altijd zonneschijn. Vakantie met daarna de volgende fantastische stap in jouw leven: studeren! Houd dat in je achterhoofd tijdens het leren voor je examens en het komt allemaal goed! Kun je nog wel wat andere tips gebruiken? Lees dan maar eventjes door!

Je persoonlijke assistent tijdens leren

Een smartphone kan belachelijk veel dingen voor je doen. Je agenda bijhouden, je helpen herinneren aan belangrijke afspraken en je bezighouden tijdens saaie momenten. Eigenlijk is 't je persoonlijke assistent en aangezien je er veel voor hebt betaald, moet je 't zeker uitbuiten! Gebruik je smartphone voor het maken van foto's, het maken van notities, het spelen van spelletjes en wat al niet meer. Wil je je telefoon optimaal gebruiken tijdens je examenperiode, dan kun je bijvoorbeeld speciale apps downloaden die je helpen plannen of het op orde houden van je to do lijstjes. Dit zijn de beste apps voor studenten die je kunnen helpen bij het behouden van overzicht tijdens het leren voor je examens. 

Leg je herinneringen vast

Tegenwoordig is de camera van de gemiddelde smartphone ontzettend goed, waardoor niemand meer een fototoestel meeneemt op reis. Maar omdat je zo gemakkelijk naar je telefoon grijpt om een foto te maken, heb je er ook ongelofelijk veel en doe je er helaas veel te weinig mee. Ken jij de app Polarsteps al? Deze registreert waar in de wereld je die toffe foto hebt genomen en op welk moment van de dag. De app maakt van deze foto's een tijdlijn op de wereldkaart. Zo kun je altijd terugkijken waar en wanneer je die supertoffe foto van dat surfen in Portugal, of die foto van een prachtige zonsondergang in Sydney hebt gemaakt! Wil je helemaal op de goede manier gebruikmaken van deze app? Dan kun je bij je foto('s) ook teksten toevoegen zodat je een reisverslag bijhoudt. Je familie en vrienden kunnen dan ook een account aanmaken op Polarsteps en jou volgen tijdens je reis. Als je weer thuis bent kun je easy peazy lemon squeezy een fotoboek maken van jouw Polarsteps-verslag. Is dat nog eens optimaal gebruikmaken van je telefoon en foto's!

Zoveel mogelijk, voor zo weinig mogelijk

Allemaal leuk en aardig, maar ik kan me zo voorstellen dat je een goedkoop telefoonabonnement hebt, dus het oneindig downloaden van apps lukt niet altijd. En als student heb je nou eenmaal geen bakken met geld te besteden en wil je zoveel mogelijk, voor zo weinig mogelijk. We've got you! Heb je al eens nagedacht over het aanschaffen van een Sim Only van Simyo? Dan houd je de smartphone die je nu hebt en betaal je alleen maar voor je belminuten, smsjes en internet. Door Sim Only abonnementen te vergelijken krijg je gauw overzichtelijk welk abonnement van welke provider het beste bij je past. Zo kun je naar hartelust alles downloaden.

Succes en alvast een fijne zomer!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op