← Terug naar overzicht

Deze festivals mag je niet missen deze zomer!

Het festivalseizoen is officieel geopend! Inmiddels hebben we al heel wat leuke festivals mogen ervaren, maar gelukkig is het festivalseizoen nog lang niet ten einde. Het zonnetje komt steeds vaker door en de behoefte naar vertoeven op een fijne plek omringd door lieve mensen wordt als maar groter. Ook dit jaar is er weer heel veel leuks te beleven in de stad Utrecht. Hier staan de festivals voor aankomende maanden even voor je op een rijtje. Deze mag je absoluut niet aan je voorbij laten gaan:

Canal Pride – 1 juni Utrecht binnenstad

Een dag waarin Utrecht geheel roze kleurt en iedereen mag zijn wie de is. Met boten wordt gevaren over de grachten en aansluitend zijn er door de hele stad afterparty’s te bezoeken. Alles kan en alles mag op deze dag die vol zit met statements. Iedereen is welkom om juichend langs te gracht de deelnemers van de Parade aan te moedigen.

Foodtruck festival TREK – 6 t/m 10 juni Griftpark

De naam verraadt het al. Het is het grootste rondreizende foodfestival waarbij het draait om het ontdekken en proeven van nieuwe gerechten. Eten en drinken wordt verkocht vanuit foodtrucks. Maar het festival biedt ook muziek en theater. Een perfecte combinatie. De toegang is gratis, maar de versnaperingen moet je wel betalen.

Fluff Disco Festival – 15 juni SOIA

Elf uur lang dansen, zingen en genieten aan het water en in het zand! Wat wil je nog meer? De tickets zijn er hard doorheen gegaan, waardoor er nu alleen nog Late Tickets beschikbaar zijn van €25 per ticket.

De leuke – 20 juli Voorveldse Polder

Elf uur lang dansen op glimmende pop, glitter disco, de beste live-acts, glijdende hiphop en dampende dancehall. Dat is de Leuke Festival in een notendop. Het is een zeer gewild festival dus de meeste tickets zijn al uitverkocht. Wel zijn er nog Late Tickets voor €39,90 of Late groepstickets (4 personen) voor €36,40 per persoon beschikbaar.

Festival Strand – 30 & 31 augustus Haarrijnse Plas

Het zonnige eiland Ibiza wordt overgebracht naar de Haarrijnse Plas. Het is een festival waar je kan genieten van muziek, kan struinen langs kraampjes die Ibiza-vibe producten verkopen en je kan lekker eten scoren bij een van de vele aanwezige mobiele keukens. Wil je alleen op vrijdag? Dan kost een ticket €27,85. Wil je alleen op zaterdag? Dan kost een ticket €32,35. Wil je liever het hele weekend, dan kost het je €40,35.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op