← Terug naar overzicht

De 4 leukste Nederlandse steden voor een stedentrip!

fietsen bomen rotterdam

De Domstad is natuurlijk de allermooiste stad van Nederland. Maar als je nog geen vakantieplannen hebt, is het zeker de moeite waard om andere plekken in Nederland te bezoeken. In deze blog lees je mijn favo plekjes voor een stedentrip in Nederland.

Rotterdam

Met stip op 1 staat bij mij toch wel Rotterdam. Rotterdam is upcoming, er is superveel te doen en de sfeer die er hangt vind ik heerlijk. Ook ben je er vanuit Utrecht al binnen 3 kwartier! Zo weet je zeker dat je een luxe hotelkamer hebt voor een goede prijs. Mijn lievelingsstraat in 010 is toch wel de Witte de Withstraat. Je kunt hier uitstekend terecht voor bijzondere winkeltjes en de leukste cafés. Wil je uiteten met een studentenbudget? Ga dan naar luxe snackbar Tante Nel. Hier vind je het lekkerste patatje stoofvlees en je kunt er een goede gin-tonic bij bestellen! Heb je wat meer te besteden? Dan zijn Louise Petit Restaurant en Zeezout echte aanraders. Deze restaurants vind je allebei in het Scheepsvaartkwartier aan de Nieuwe Maas. Prachtig uitzicht dus!

Leeuwarden

Leeuwarden is waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip. Maar wist je dat Leeuwarden in 2018 de culturele hoofdstad van Europa was? Je vindt er gezellige winkelstraten, grachtjes en het Fries Museum. Eten voor een studentenprijsje kan bij Wannee. Dit restaurant wordt gerund door studenten van Hogere Hotelschool Stenden en je eet er een viergangen menu voor €25,-.

Maastricht

Aan de andere kant van Nederland een andere favoriet: Maastricht. Zodra je station Maastricht uitloopt, waan je je een beetje in het buitenland. Het Maastrichts dialect, de knusse straatjes en on-Nederlandse sfeer maken dit de ultieme plek voor een stedentrip. Een cocktail drinken doe ik het liefst op de Koestraat bij Rumors. Ook zijn er volop leuke restaurantjes in de Koestraat te vinden. ’s Avonds kun je tot in de late uurtjes bier drinken in de Fessa of bij Van Bommel. Ook als ik naar Maastricht ga boek ik meestal last minute een kamer bij het Van der Valk. Het hotel is prachtig én er is een gratis shuttle service naar het centrum. Ideaal dus!

Middelburg

Eerder schreef blogger Puck over haar ultieme stad voor een stedentrip: Middelburg. Benieuwd waarom? Lees dan haar blog De leukste binnenlandse stedentrip vanuit Utrecht.

Meer studentennieuws

telefoonabonnement ben
Abonneren op