← Terug naar overzicht

Werken op een bedrijfsfeest: "Eens een keertje iets anders!"

drinks

De afgelopen maanden heb ik vooral op grote evenementen en bij concerten gewerkt. Daarom besloot ik om ook eens een heel ander blog te schrijven over één van mijn eerste diensten een tijdje geleden: “een bedrijfsfeestje.” Wil jij weten hoe dit er aan toe gaat? Lees dan snel verder!

Zenuwen

Op mijn tweede werkdag zou ik op een bedrijfsfeestje staan midden in Rotterdam. Aangezien ik er nog niet eens een week werkte, was ik hier natuurlijk héél erg zenuwachtig voor. Ik was bijvoorbeeld superbang dat ik de drankjes per ongeluk over de gasten heen zou gooien. Zeker toen ik de gasten in mooie pakjes en mantelpakken het gebouw uit zag lopen.
Toen ik echter het gebouw zelf in liep, verdwenen de zenuwen al snel. In de hal stond namelijk al een grote groep collega’s van V&W te wachten. Deze collega’s waren superenthousiast en stelde mij van te voren al wat gerust.

De werkvloer

Nadat we onszelf in onze werkkleding hadden gehesen, was het tijd om alles op de werkvloer klaar te zetten. Dit vond ik heel leuk om te doen, want op deze manier kon je de locatie goed bekijken. Het was een grote garage die omgetoverd was tot een hele mooie lounge. Overal stonden banken, picknicktafels, bars en er was zelfs een koffiekraampje gemaakt ín een auto. Máár het hoogtepunt van alles vond ik toch wel de ruimte waarin het personeel van het bedrijf kon lasergamen.

Het werk dat wij, van Verwiel en Wijngaard moesten doen, was vrij simpel. Er was een groep die de bar bediende, met plateaus vol met drank liepen en ééntje die met de hapjes rond moesten lopen. Ik zat in de groep die de bitterballen mocht gaan uitdelen. Dit was dan ook de favoriete groep van de gasten. Ik was nog niet eens over de drempel gestapt of de bitterballen waren alweer op. Ik moest dan ook om de paar minuten nieuwe gaan halen. Verder waren alle gasten echt super aardig en zeer beleefd, natuurlijk werden er een paar later op de avond iets té gezellig maar dat hoort er ook bij en al met al viel het ontzettend mee.

Foutje

Net voor het einde van het feestje liet ik nog een bordje vallen dat in vele stukjes brak. Gelukkig had ik superbehulpzame collega’s die me geholpen hebben alle scherven op te vegen en vertelden zij mij over alles wat zij hebben laten vallen in de eerste dagen hierdoor voelde ik me veel minder schuldig en ging ik toch nog met een goed gevoel naar huis.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op