← Terug naar overzicht

Werken bij het ABN AMRO World Tennis Tournament

Sinds 1974 wordt ieder jaar het ABN AMRO World Tennis Tournament gehouden. Een tijdje geleden vond het toernooi in Rotterdam Ahoy plaats. Ik had de eer om bij dit supergave evenement te werken. Wil jij weten hoe het was om hier bij te zijn? Leest dan snel verder!

Het toernooi

Het ABN AMRO World Tennis Tournament dat al meer vijftig jaar wordt gehouden, is al door heel wat grote namen bezocht. Van Björn Borg tot aan Rodger Federer: ze zijn er allemaal geweest. Hoe gaaf is het dan wel niet dat ook ik op dit evenement heb mogen werken!

Vandaag is groen

Als je vaker bij Ahoy werkt, is het heel leuk om te zien hoe alles wordt omgetoverd in het thema van het evenement. Bij dit tennistoernooi stond alles in het teken van de kleur groen, de kleur van het logo van ABN AMRO. Overal waren er sportoutlets neergezet en er was zelfs een groene loper aanwezig. Ook liepen er overal sporters rond die waren uitgenodigd en liep ik persoonlijk Fatima Moreira de Melo (oud-hockeyster) tegen het lijf. De sfeer zat er overal goed in en het beloofde dan ook een leuke dag te worden.

Aan het werk

Na mijn rondje door het sportpaleis te hebben gelopen op weg naar de bar, moest er natuurlijk ook gewerkt worden. Ook hier was het absoluut niet saai! Al mijn collega’s waren super behulpzaam en grappig. Ook de gasten waren beleefd, geduldig maar vooral ook heel aardig. Behalve bestellingen opnemen en klaarmaken, was er ook de mogelijkheid om met de gasten een praatje te maken. Voor mij persoonlijk was dit heel leerzaam en ik heb dan ook mijn kennis over tennis heel erg kunnen uitbreiden. Ook hadden wij veel geluk met de plaatsing van de bar. Vanaf hier kon je namelijk het hele veld goed zien en hebben we alle wedstrijden mee kunnen kijken.

De finale

Nog een pluspunt van deze dag was dat er niet zomaar een wedstrijd gespeeld werd, maar de finale voor zowel de singles als voor de doubles. Deze hebben wij helemaal kunnen volgen tot aan de prijsuitreiking. Zo hebben wij live gezien hoe Jim Chardy, Henri Kontinen en Gael Monfils hun prijs ontvingen.

Opgeruimd staat netjes

Na een lange en indrukwekkende dag was het tijd om naar huis te gaan. Daarvoor moest echter wel alles van het toernooi weggehaald worden. De groene loper, de outlets en de eetkraampjes waren allemaal binnen een paar uur weg. Ook ik heb geholpen met opruimen. Thuis sta ik daar misschien niet om te springen, maar hier was dit totaal niet erg. Op deze manier hebben we bijna elke vip-ruimte bezocht en samen met mijn collega’s was de pret niet te drukken.

Samengevat was het een hele geslaagde dag met veel sportiviteit en gezelligheid. Het was zeker de moeite waard om hierbij aanwezig te zijn!

Lijkt het je ook leuk om te werken tijdens zulke evenementen? Meld je dan aan bij Verwiel & Wijngaard. Zo kan jij horecawerkzaamheden doen op bijvoorbeeld feestjes, tennistoernooien en voetbalwedstrijden.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op