← Terug naar overzicht

Hé student, zorg wat beter voor jezelf!

studenten gezonder leven

Voor de gemiddelde student zijn je studentenjaren de allerleukste jaren van je leven. Het leven houdt deze jaren een combinatie van 'lang leven de lol' in en af en toe je hoofd laten zien bij een college. Maar bij deze manier van leven komt vaak een wat minder gezonde leefstijl om te hoek kijken. Wat je daaraan kan doen? Dat lees je hier!

Voldoende slaap

Ik weet niet hoe jouw gemiddelde nacht eruit ziet, maar ik heb weken gehad waarin ik maar 3 uur per nacht sliep vanwege deadlines op school. In het weekend kon ik dan gewoon 15 uur achter elkaar slapen. Waarna ik vervolgens op maandag weer problemen had omdat ik zondagavond niet op tijd in slaap kon vallen. Heel irritant, maar soms lijkt het alsof je er niets aan kunt doen. Dat is niet waar! Ik schreef een blog over hoe je je slaapproblemen kunt aanpakken. Op naar betere nachten!

Beweeg genoeg

Je hebt twee typen studenten: de sportfanaat en de luiaard. Ik hang tussen bij luiaards, want sporten is niét mijn ding. Deze alinea is voor de studenten die zich hierin herkennen. Fietsen naar de hogeschool doe ik niet, want ik heb gratis OV, dus waarom zou ik? Ook neem ik liever de lift dan de trap, want ja... heeft geen uitleg nodig toch? Maar als je ook niet goed slaapt en jij je lichaam niet soms goed aan het werk zet, kan je lichaam niet meer tegen een stootje. Daarom heb ik besloten dat ik voortaan alles fiets wat binnen de 15 minuten te fietsen is. En onlangs is een vriendin bij mij in de wijk komen wonen en hebben we afgesproken om regelmatig een stukje te gaan wandelen. Kunnen we gezellig bijkletsen zonder dat we ons volproppen met taartjes bij dat koffiezaakje om de hoek...

Gezond(er) eten

Drie hoeraatjes voor het geniale stel hersens dat Thuisbezorgd.nl heeft bedacht. Heb je zin in pizza, prima dan bestellen we dat gewoon. Of een goeie Turkse pizza om 1 uur s' nachts is ook absoluut geen probleem. Maar je weet zelf ook wel dat het ongezond is. Als je 't nou echt niet kunt opbrengen om te koken, kies dan wat vaker voor de gezondere opties die Thuisbezorgd.nl. Je hoeft heus niet alleen maar salades te bestellen, maar alleen maar proberen in de buurt te komen van je dagelijkse dosis groente is een stap in de goede richting. 

Een biertje of twee minder, misschien?

's Avonds een vent, 's morgens een vent, toch? Een klein applausje voor hen die regelmatig met een flinke kater in de collegezaal zitten, want ik kan het niet opbrengen. Maar is het eigenlijk niet te belachelijk voor woorden dat we soms zóveel drinken. In het weekend, oké, maar op een doodgewone maandag- of dinsdagavond kan het echt wel een biertje of twee minder. Wist jij dat 10% van de Nederlanders een ernstig alcoholprobleem heeft? Een alcoholverslaving kun je al opbouwen als je dagelijks meer dan 2 glazen wijn drinkt, of als je minder dan 2 dagen in de week géén alcohol drinkt. Best wel heftige cijfers... Denk jij dat je soms wel een glas of twee, drie minder zou kunnen drinken, dan kan het handig zijn om de alcoholtest van Trubendorffer te doen. Ook kun je op deze website informatie vinden over alcoholverslavingen en wat je daaraan kunt doen. Dit geldt natuurlijk ook voor als je iemand kent waarvan je denkt dat hij of zij soms veel te veel drinkt. Misschien af en toe maar een twee(of drie)-daagse alcohol-pauze inlassen om nare dingen te voorkomen...

Meer studentennieuws

relatie
Abonneren op