← Terug naar overzicht

Zomervakantie 2019: waar ga jij heen?

Spanje vakantie

In de verte begint langzaamaan de zomervakantie in beeld te komen. Iets waar we denk ik allemaal sinds afgelopen september al naar uit kijken. We moeten nog eventjes volhouden, maar dat betekent niet dat we er nog niet over na hoeven te denken. Heb jij al een vakantie geboekt, of heb je nog geen flauw idee waar je naartoe wilt deze zomer? Ik heb een aantal leuke ideeën voor je die allemaal binnen het studentenbudget passen.

Waar gaan we heen?

Ieder jaar vind ik het weer lastig om te bedenken waar ik naartoe wil. Toch moet er allereerst moet er een land gekozen worden, pas dan kun je je goed gaan oriënteren. Vooral als je niet heel veel geld hebt. Ik vind het altijd moeilijk kiezen, want alle landen in Europa hebben wel iets gaafs. Wil je juist de natuur in, en wil je dan aan het strand of juist in de bergen? Wat dacht je van een vakantie in Spanje dit jaar? Spanje biedt zoveel verschillende mogelijkheden dat iedereen daar wel een fantastische vakantie zal hebben.

Soort vakantie

Het voordeel van een vakantie in Spanje is dat er zoveel opties zijn, die ook nog eens allemaal met een budget mogelijk zijn. Zo kun je een (korte) citytrip doen als je niet heel veel geld te besteden hebt. Extra tip: wil je graag meerdere steden zien? Pak dan eens de trein! Heb je geen zin in gehaast en drukke dagen waarin je veel moet lopen, maar wil je voornamelijk liggen bakken in de zon? Dan kan dat natuurlijk perfect aan de Spaanse Costa's! Heb je een wat uitgebreider budget, dan kun je voor de ultieme zonvakantie ook nog het vliegtuig pakken naar de Canarische eilanden. Een eindeloze blauwe zee, witte stranden en palmbomen.

Zoveel mogelijk uit je vakantie halen

Wil je graag naar de zon en het strand, maar is het redelijk duur? Je kan ervoor kiezen om iets verder bij het strand vandaan een accomodatie te boeken. Dan huur je voor een prikkie een fiets waar je dan mee naar het strand fietst. Als je een citytrip gaat doen en wil je weinig geld uitgeven, denk dan aan dat je tijdens die paar dagen alleen maar slaapt in je hotel- of hostelkamer. Super deluxe heb je dus helemaal niet nodig, dus hier kun je een hoop geld op besparen. Wat betreft vliegtijden is het altijd verstandig om te kiezen voor de vroege vliegtijden, want die zijn eigenlijk altijd het goedkoopste. In de avond zijn ze vaak ook goedkoop, maar dat raad ik af. Dan betaal je een hotel- of hostelkamer voor de hele dag, terwijl je pas heel laat aankomt. Zonde van je geld!

Voordat je vakantie naar Spanje is aangebroken, moet je nog eventjes geduld hebben. Totdan kun je je zoet houden met deze bucketlist: dingen die je moet doen voordat de zomer begint!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op