← Terug naar overzicht

Vier mooie hardloopevenementen in 2019!

Ben je een echte hardloopfanaat of wil je dat heel graag worden? Dan heeft Utrecht de komende maanden weer een hoop moois in de aanbieding. In 2019 is er weer een divers aanbod aan hardloopevenementen voor de recreatieve beginneling of de fanatieke semiprof.  Mocht je nou nog nooit hebben hardgelopen maar kijk je wel elke ochtend met een jaloerse blik naar de gemotiveerde hardlopers die het wel konden opbrengen een uur eerder hun bed te verlaten? Het eerste evenement is pas in mei, tijd zat om het ook eens te proberen!

Utrecht Science Park Marathon

Op 12 mei vindt de 38e editie van de Utrecht Science Park Marathon plaats. Laat je niet afschrikken door de naam, want ook de halve marathon en de kwart marathon behoren tot de mogelijkheden. De loop voert je door parken, nieuwe statdsdelen en de oude binnenstad. De start- en finish zijn logischerwijs in het Utrecht Science Park. Sfeervol publiek en opzwepende muziek worden beloofd. 

Down Under Obstacle Run

Mocht de Utrecht Science Park Marathon je toch iets te serieus lijken? Bij de Down Under Obstacle Run komt iedereen aan zijn trekken. De naam doet al het een en ander vermoeden maar op 12 mei zal er voor de tiende keer een uitdagend parcours gevuld met allerlei obstakels op je te wachten staan. Met afstanden van 6, 9 en 12 kilometer is er voor ieder wat wils. Benodigdheden: Trek een shirt aan dat vies mag worden en zorg dat je die avond niet naar je schoonouders hoeft. Alleen voor de echte stoere student! 

Urban Trail Utrecht

Zondag 16 juni vindt de derde editie van de Urban Trail Utrecht plaats. Een hardloopwedstrijd met een wel heel bijzondere route. Het parcours voert je door allerlei opzienbare gebouwen in Utrecht zoals de Centrale Bibliotheek en het vernieuwde Hoog Catharijne. Weer eens wat anders dan die eeuwige buitenlopen. Het is mogelijk om mee te doen aan de 5 of de 10 kilometer en na afloop wacht alle deelnemer een heerlijk ontbijtje. 

Singelloop Utrecht

Natuurlijk mag het paradepaardje van de hardloopevenement in Utrecht niet ontbreken. Ook in 2019 zal de jaarlijkse Singelloop weer plaatsvinden. Op 6 oktober kun je als recreatief loper de 5 of de 10 kilometer lopen. De start van de loop is op de Maliebaan en na een prachtig parcours door de Utrechtse binnenstad wordt er gefinisht in het Wilhelminapark. Feitjes voor de liefhebber: De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland en kent het snelste 10 km parcours ter wereld (!). 

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op