← Terug naar overzicht

Met deze tips vind je in no time een kamer!

In veel studentensteden wordt het steeds lastiger om een kamer te vinden. Gelukkig zijn er een aantal handige tips & tricks die je hierbij kunnen helpen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Weet wat je zoekt

Hoe groot moet de kamer zijn? En wat is je budget? Zorg dat je weet wat je zoekt! Op deze manier kun je makkelijk filteren tijdens het zoeken. Denk er bijvoorbeeld ook over na of je met jongens én meisjes wilt wonen. En of een verenigingshuis iets voor jou is. Ben je uitgenodigd voor een hospiteeravond? Check dan goed of het huis en de kamer aan jouw eisen voldoen.

Houd je reacties goed bij

De kans dat je op veel verschillende kamers reageert, is groot wanneer je fanatiek aan het zoeken bent. Dit kan ervoor zorgen dat je soms het overzicht kwijtraakt. Het is daarom handig om dit bijvoorbeeld in een schriftje of Word-documentje bij te houden. Zo weet je ook beter waar je aan toe bent wanneer je naar een hospiteeravond gaat.

Gebruik de juiste websites

Er bestaan heel veel verschillende websites en Facebookpagina’s voor kamerzoekers. Voor sommige sites heb je een betaalde account nodig. Probeer daarom een selectie te maken van welke pagina’s je raadpleegt. Zo lopen de kosten niet te hoog op. Het is handig om reviews te lezen over een website, zodat je weet welke sites effectief zijn. Een van de bekendste websites is Kamernet. Je kunt hier gratis een account aanmaken en kamers bekijken. Let op: als je wilt reageren op kamers, dan moet je wel betalen!

Zoek overal

Zoeken op websites als Kamernet is makkelijk en efficiënt. Maar vergeet de andere mogelijkheden niet! Laat iedereen in je netwerk weten dat je een kamer zoekt. Via via is er namelijk ook een goede slagingskans. Laat je Facebook- en Instagramvolgers weten dat je op zoek bent. Vertel het aan je studievrienden. En vraag je collega’s of zij nog wat weten. Zo kom je er wel. Ook op onze pagina kan je kamers zoeken

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op