← Terug naar overzicht

Leuke date plekken voor Valentijnsdag in Utrecht

14 februari, de dag van de liefde: Valentijnsdag. Een dag vol spanning en (eerste) afspraakjes. Een dag waarop mensen denken aan de liefde en er extra aandacht aan besteden. Anonieme liefdesverklaringen worden uitgedeeld, rozen worden volop verstuurd en stelletjes zijn extra lief voor elkaar. Ooit overgewaaid uit Amerika en inmiddels ook een populaire dag hier in Nederland. Extra leuk is het natuurlijk om op Valentijnsdag buiten de deur te daten, of je nu wel of niet al een geliefde hebt. In deze blog deel ik leuke hotspots die zullen zorgen voor een geslaagde Valentijnsdate.

Samen ontbijten, lunchen én borrelen

De eerste hotspot is Anne&Max, een inmiddels bekende keten in Nederland voor ontbijt, koffie, taart, lunch en borrel. Deze plek is ideaal voor Valentijnsdag, aangezien zij verschillende opties aanbieden speciaal voor twee personen. Zo kennen ze een ‘Ontbijt voor 2’ en een ‘Lunch voor 2’. Voor een kop koffie met wat lekkers kom je voor de ‘Samen Zoet’. Daarnaast bestaat er ook nog de optie samen te genieten van een romantische en gezellige High Tea. Ben je niet zo van het zoet, ga dan voor de ‘High Wine voor 2’ als voorloper van een heerlijk diner. Ben je crazy in love en wil je de hele dag samen doorbrengen? Hier kan het: blijf lekker zitten, geniet van elkaar en het lekkere eten en drinken, van ontbijt tot aan borrel! 

Net als vroeger op de kermis

Hoe leuk was het om als puber, samen met je grote liefde, naar de kermis te gaan? Samen blik gooien, prijzen winnen voor elkaar en zoenen in het reuzenrad. Om dit gevoel een beetje terug te krijgen, kun je samen naar de spelletjeshal Gamestate aan de Mariaplaats. Het is een ruimte van zo’n 1000 vierkante meter gevuld met allerlei verschillende spelautomaten zoals racespellen en grijpautomaten. Extra mooi meegenomen is dat je ook nog leuke prijzen kunt winnen! Bij binnenkomst koop je een gamecard voor €0,50. Zelf bepaal je hoeveel tegoed je erop wilt zetten. Geen geluk in het spel? Geen probleem, dan heb je dus geluk in de liefde! 

Romantisch en sfeervol dineren

Utrecht kent veel sfeervolle restaurants waar je ongestoord urenlang kunt kletsen en dineren met je date. Het zijn zaken die zo ingericht zijn dat je niet door Jan en alleman gezien en gehoord wordt. Goede sfeer, lekker eten en goede ambiance.

Een voorbeeld van zo’n restaurant is Orloff aan de Kade aan de Oosterkade 18. Met een uitgebreide menukaart en lekkere wijnen bieden ze goede randvoorwaarden voor de perfecte date. Heb je een moment even niks te zeggen? Richt je aandacht op de inspirerende teksten op de muur en je hebt genoeg gespreksstof voor het komende uur.

Ook Jack Rabbit op het Neude is een ideale plek voor een gezellige date. Het is een vrij nieuwe zaak met een moderne en gezellige sfeer. Met een kaart vol pizza, pasta, vis, vlees en verleidelijke toetjes is er voor ieder wat wils. De barmannen mixen een heerlijke cocktail voor je terwijl jij weg zwijmelt bij je leuke date, ideaal!

Ben je meer op zoek naar een knus, intiem plekje? Ga dan naar Le Clochard op Ridderhofstad 2. Een supergezellig restaurantje met lekkere menukaart. Bovendien bieden ze verschillende opties om je avond samen extra intiem te maken. Want: wat is nu romantischer dan een drankje bij de grote haard of samen genieten van een kaasfondue?

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

lenovo laptop
Abonneren op