← Terug naar overzicht

De leukste alternatieven voor de sportschool!

De tijd vliegt als je het leuk hebt en Oud en Nieuw lijkt dan ook alweer een eeuwigheid geleden. Je hebt nog wat vage herinneringen aan goede voornemens en je bent er voor het derde jaar op rij achter gekomen dat de sportschool toch niks voor jou is. Toch is het erg leuk én belangrijk om regelmatig te sporten. Gelukkig zijn er genoeg goedkopere, en stiekem veel leukere, alternatieven om toch aan je wekelijkse portie lichaamsbeweging te komen.

Squashen

Als je ervan overtuigd bent dat jouw tijd geld is, dan is squashen de perfecte lichaamstherapie voor jou! Een baan huren gaat vaak per 45 minuten en het kost als student rond de 3 euro per persoon. Goede opties om een baan te huren zijn bijvoorbeeld Squash Utrecht of Kampong Squash. Meer dan genoeg tijd om de man met de hamer tegen te komen én toch kan je binnen de kortste keren weer op de bank liggen. Maar dan met een zelfvoldaan gevoel!

Hardlopen

Het allermakkelijkste alternatief. Kan uitgeoefend worden wanneer je wil, waar je wil, hoelang je wil en je hebt alleen jezelf nodig. En een stukje motivatie. Gelukkig woon je in de mooiste stad van Nederland en kan je heerlijk variëren tussen routes door een van de vele parken die onze stad rijk is of juist door het immer bruisende centrum waar er onderweg altijd wat te zien of te beleven valt.

Teamsport

Heb je toch de druk van anderen nodig om elke keer weer op te draven? Dan is een teamsport echt iets voor jou. Schrijf je in bij een van de vele (studenten)sportverenigingen die Utrecht rijk is. Een prachtig overzicht vind je op onze eigen website. Voetbal, hockey, rugby, basketbal, het is allemaal mogelijk. Grootste voordeel: Na de wedstrijd wordt er regelmatig met het team een biertje gedronken!

Rolschaatsen

Heb je nog niet zo'n haast om je direct al aan je goede voornemens te houden? Dan is de wekelijkse Utrecht Skate Parade, door en rond Utrecht misschien wel iets voor jou. Elke vrijdagavond wordt er een tocht georganiseerd van ongeveer 25 km (geen zorgen, er wordt gepauzeerd). Je kan er al je vrienden en vriendinnen voor uitnodigen en DJ’s zorgen voor een feestelijke sfeer. Het begint pas in mei dus voldoende tijd om je mentaal en fysiek voor te bereiden op je nieuwe carrière op wielen!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op