← Terug naar overzicht

De leukste low budget activiteiten voor in de vakantie!

Nog maar even en het is alweer vakantie, na de eerste stressvolle weken van het jaar te hebben overleefd is het weer tijd voor wat ontspanning.  Door de dure feestmaanden is de eens zo goed gevulde spaarrekening misschien wel wat uitgedund, dus het kan geen kwaad om deze vakantie wat op de kleintjes te letten. Gelukkig geldt ook in 2019 dat geld niet gelukkig maakt en valt er ook met een klein budget voldoende te beleven in de Domstad!

Filmcafé

Het Filmcafé vlakbij station Zuilen heeft alles wat een geslaagde avond nodig heeft. Eerst kun je (gratis!) een film bekijken onder het genot van een drankje om vervolgens je voetjes van de vloer te gooien tijdens het aansluitende feest. Het Filmcafé organiseert elke vrijdag en zaterdag een film-discoavond en via hun Facebook-pagina is het gehele programma te vinden.. Cultureel verantwoord uitgaan is nog nooit zo leuk geweest!

Harry Potter tentoonstelling

Als echte Harry Potter fanaat heb je het vast voorbij zien komen. In Hoog Catharijne is nu een heuse Harry Potter pop-up store geopend. Hier vind je alles wat je als liefhebber van de boeken en films nodig hebt. Er is zelfs een een levensgroot Hagrid standbeeld van Lego te vinden. De perfecte middagactiviteit voor in vakantie en een goede reden om meteen de andere nieuwe winkels in Hoog Catharijne te bezichtigen.

Rocking Rollerz

In The Wall in Leidsche Rijn is sinds augustus de grootste rollerdisco van Nederland te vinden: Rocking Rollerz! Het idee is simpel, je trekt een paar rolschaatsten aan en zoeft de discovloer op. Kaartjes kosten €6,50 en mocht je zelf geen rolschaatsen hebben kun je die huren voor €3,50. Misschien dat je de Moonwalk op wielen wel tot een goed einde kunt brengen.... Mocht je nou echt overtuigd zijn van je rolschaatskwaliteiten kun je jouw vrienden op een speciale baan ook nog uitdagen om de hoogste topsnelheid te behalen!

Jumbo Foodmarkt

Er zitten twee nadelen aan Foodtruck-festivals. Ze kunnen behoorlijk aan de prijs zijn en ze zijn toch vooral in de zomer. De Jumbo heeft hiervoor een oplossing gevonden. In de speciale Jumbo Foodmarket in Utrecht Leidsche Rijn kun je jouw smaakpapillen voor een klein prijsje weer eens goed verwennen. De focus ligt dan, naar eigen zeggen, ook op "lekker, gezond en goedkoop". Bakkers, slagers en chefkoks bereiden de hele dag door de lekkerste gerechten die je direct kunt proberen in het Foodmarkt Café. Ook worden er vaak leuke (gratis) workshops en proeverijen georganiseerd. Zo kun je geld besparen, hoef je niet op de zomer te wachten en toch een héérlijke dag hebben!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op