← Terug naar overzicht

De beste plekken in Utrecht voor shared dining!

Het kiezen van je beginpokémon, Oekraïne wel of niet in de Europese Unie of bepalen wat je wil bestellen als je uiteten gaat. Het is allemaal even moeilijk. Gelukkig is er voor het laatste dilemma een oplossing: shared dining. Je bestelt niet één groot gerecht, maar je hebt alle keuzevrijheid en bestelt met je vrienden of familie meerdere kleine gerechten. Je weet zeker dat er iets lekkers bijzit en je kan alles proberen wat je hartje begeert. In Spanje deden ze dit al een tijdje in de vorm van tapas, maar dit briljante concept is nu ook in Utrecht niet meer weg te denken. Lees gauw verder om de beste "shared dining" locaties in Utrecht te ontdekken!

The Streetfood Club

De knalroze bankje schijnen als bakens in de verte en zijn zo niet te missen voor wie zich ooit in de buurt van het Janskerkhof heeft gewaagd. The Streetfood Club: de naam doet al het een en ander vermoeden: Streetfood van Mexico tot Bangkok en weer terug, ze hebben het. Een breed scala aan verschillende kleine gerechten met prijzen variërend van 4 tot 9 euro. Ooit al eens een pita met pompeenpuree, bietenhummus, pompoenpitten, Deense kaas en olijfolie geprobeerd? Gemiste kans. De gerechten zijn ook nog eens bijzonder leuk opgemaakt waardoor de kans groot is dat jouw Instagramstory je eeuwige roem zal opleveren.

De Zwarte Vosch

Een echt tapasrestaurant mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Zelfs de meest verfijnde Spaanse fijnproever zou durven zeggen dat de Zwarte Vosch aan de Oudegracht 48 niet had misstaan in Madrid, Sevilla of Barcelona. Geheel volgens de Spaanse stijl is er de keuze uit pinchos en tapas. Pinchos zijn naar eigen zeggen "het luxe broertje"van de tapas. De kaart bestaat uit typisch Spaanse gerechten zoals garnalen in knoflookolie, Spaanse koude tomaten-groenten soep of gevulde champignonkroketjes. Daarnaast is de bediening ook nog eens grotendeels Spaans! Wat wil je nog meer? Vamos a la Zwarte Vosch!

'T Oude Pothuys

Prachtig gelegen in een werfkelder aan de Oudegracht 279 vind je 't Oude Pothuys. Naast de vele avonden met gratis(!) livemuziek en het ruime aanbod van verschillende bordspellen kan er ook nog eens heerlijk gegeten worden. Op de maandagavond is er een speciale kaasfondueavond en kan je voor €12,50 een heerlijk pannetje Zwitserse, Franse, Italiaanse, Spaanse of een wisselende kaasfondue bestellen. Moeilijk kiezen hè? Gelukkig kunnen jij en vrienden allemaal een ander pannetje bestellen, zodat je geen smaak hoeft te missen.

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op