← Terug naar overzicht

5 redenen waarom jij in Utrecht moet gaan studeren!

Waarschijnlijk heb jij de stad van je middelbare school al lang en breed uitgespeeld. Elke bar heb je wel een keer gezien, nieuwe vrienden ontmoet je er ook niet meer en zelfs met je ogen dicht vind je de weg naar huis. Gelukkig hoef je nog meer een halfjaar totdat je het nieuwe avontuur aan kan gaan. Nu moet je alleen nog kiezen waar je de mooiste tijd van je leven wil gaan beleven. Het verre Groningen, het grote Amsterdam of het knusse Leiden? Na het lezen van de 5 geboden van Utrecht zullen al je twijfels zijn weggenomen.

1. Gij raakt niet verloren, noch verveelt u zich

Utrecht is na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de grootste stad van Nederland. Dat zorgt ervoor dat je je niet snel zal vervelen. Er is een enorm aanbod aan kroegen, sportclubs, bezienswaardigheden en gezellige terrasjes. Toch zal het al gauw vertrouwd voelen. Door het compacte centrum waar de studenten zich voornamelijk begeven kom je al gauw bekenden tegen in de supermarkt, bibliotheek of in de kroeg. Ideaal als je er helemaal klaar voor bent om nieuwe mensen te ontmoeten!

2. Gij vindt altijd ergens uw plek

In Utrecht zijn superveel mensen aangesloten bij een van de vele verenigingen. Skateboardverenigingen, religieuze verenigingen of gewoon verengingen waar ordinair bier wordt gedronken onder het mom van 'nieuwe mensen leren kennen', Utrecht heeft het allemaal. Houd jij je liever al bezig met je toekomstige carrière? Dan sluit je gewoon aan bij de studievereniging van je studie en leer je misschien ook nog wat tijdens al die gezelligheid.

3. Gij zit ver genoeg van uw ouders, maar niet te ver

Na zo'n achttien jaar bij je ouders te hebben gewoond is het heerlijk om ergens anders onder je eigen regels je leven op te kunnen bouwen. Maar ervaring leert dat elke student ze op een gegeven moment toch weer gaat missen. Want wie moet er anders de was doen? En hoe krijg je die benodigde groente nog binnen? Vanuit Utrecht, het centrum van het land, zal je altijd binnen de kortste keren weer bij je ouders voor de deur kunnen staan om ze wat liefde te geven. 

4. Gij bent bewoner van de mooiste grachtenstad van Europa

In 2015 werd Utrecht uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa waarmee het onder andere Venetië, Sint-Petersburg en Brussel achter zich liet. Verder is het oude centrum autovrij waardoor je met een gerust hart kunt genieten van al dat pracht en praal.

5. Gij zult weinig betalen, maar veel krijgen

Je kent vast de horrorverhalen over de kamerprijzen in Amsterdam, €700,- voor een kamer waar je moet kiezen tussen een bed of een bureau. Dat zul je in Utrecht niet meemaken, kamerprijzen variëren tussen de 250 en 400 euro en door de vele studentenhuizen is er altijd wel een kamer te vinden die precies bij jouw behoeftes past!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op