← Terug naar overzicht

Flyers gebruiken voor het promoten van je onderneming

Druk flyers bij Drukzo

Ben jij student en (startend) ondernemer? En ben jij bezig met het vormgeven van je bedrijf of het organiseren van een evenement? Dan weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk het is om je onderneming actief te promoten.

Door promotie bereik je een groter publiek en zullen meer mensen in contact komen met je bedrijf. Een goede (en makkelijke) manier van promotie is het verspreiden van flyers. Nu ben ik zelf ook startend ondernemer en kwam ik een tijdje geleden Drukzo.nl tegen. Drukzo is Nederlands snelst groeiende online drukker en biedt ook flyers aan voor een mooie prijs. In dit stuk leg ik uit waarom het gebruik van flyers handig is voor jouw bedrijf!

Goedkoop promoten

Promoten kan erg duur zijn. Reclamespotjes, bilboards en radiofragmenten zijn voor veel ondernemers niet te betalen. Het gebruik van flyers is juist een relatief goedkope optie voor je marketing. Je kunt voor weinig geld al een groot aantal flyers aanschaffen en verspreiden. Zo werf je toch naamsbekendheid, zonder hoge kosten te maken. Niet alleen voordelig, maar ook zeer geschikt voor studenten die nog geen groot budget hebben!

Het perfecte ontwerp

Voordat je je flyers kunt laten drukken, moet je natuurlijk eerst met een ontwerp komen. Het wordt lastig om een ontwerp te maken die echt bij iedereen in de smaak valt. Mensen hebben immers allemaal verschillende meningen over wat mooi is en wat niet. Toch zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken om een goede flyer te realiseren. Zorg ervoor dat het doel van je flyer duidelijk is. Stel je teksten en afbeeldingen af op de doelgroep en probeer de tekst kort en bondig te houden. Gebruik zogenoemde “call-to-action” elementen in de vorm van een kader, blokje of cirkel om de interesse te wekken. Denk bijvoorbeeld aan een cirkel met “-50% korting”. Ook is het belangrijk dat je bedrijfsnaam en logo, contactgegevens en eventuele sociale media aanwezig zijn. Zo geef je mensen de mogelijkheid om jouw bedrijf te contacteren.

Wat te doen met je flyers

Wanneer je de flyers hebt ontvangen, raad ik je aan om deze zo veel mogelijk te verspreiden. Deel ze uit op straat of ga naar de bibliotheek en leg daar een stapeltje neer. Startersdagen en carrièrebeurzen zijn ook heel goed voor netwerken en promotie. De mensen die deze dagen bezoeken staan vaak open voor mede-ondernemers en kunnen informatie over je onderneming zeker waarderen. Wie weet kom je hier nieuwe klanten tegen! Houd altijd een aantal flyers bij de hand zodat je deze ook op onverwachte momenten kunt weggeven. En als je geen flyers meer over hebt, dan kun je deze altijd nog laten bijdrukken bij Drukzo!

Veel succes bij het ontwerpen van je nieuwe flyer!

Groetjes,
Jelle

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op