← Terug naar overzicht

De leukste kerstmarken in Utrecht

Het is weer bijna de tijd van het jaar: je ouders doen hun uiterste best om de beste kookprestatie van het jaar neer te zetten, de stem van Mariah Carey schalt door de woonkamer en in de avond wordt Home Alone 3 voor het achtentwintigste jaar op rij uitgezonden. Kerst! Naast de eerdergenoemde tradities gebeurt er natuurlijk nog veel meer rond deze tijd. In Utrecht worden bijvoorbeeld traditiegetrouw weer een hoop kerstmarkten georganiseerd. Vandaag een rondje langs drie kerstmarkten die Utrecht dit jaar rijk is.

Knus Winterfestival

Kan je niet wachten tot Sinterklaas voorbij is en kerst voor de deur staat? Dan hoeft dat maar 4 dagen! Op 9, 10 en 11 december zal er door heel Utrecht het Knus Winterfestival plaatsvinden. Overal in de binnenstad zullen kerstkraampjes, kerstbomen en kerstlampjes te vinden zijn. Last but not least is er ook nog een ijsbaan waar je naar hartenlust je idolen van Sterren dansen op het ijs kunt nadoen.

Kerstmarkt Twijnstraat

Het volgende festijn staat een klein weekje later alweer voor de deur. In de Twijnstraat, gelegen aan het lieflijke Ledig Erf wordt op zondag 16 december een kerstmarkt georganiseerd. De dag staat in het teken van eten, drinken, kerstspulletjes en muziek. Kraampjes zullen zorgen dat iedere liefhebber van kerstsnuisterijen zijn hart kan ophalen en er worden kerstliederen gezongen door een koor in traditionele klederdracht. Geen betere plek op helemaal in de kerstsfeer te raken!

Kerstmarkt Winkelcentrum Overvecht

Is het jouw doel om je huis om te bouwen tot een heuse kersstal? Dan zit je goed bij de kerstmarkt in winkelcentrum Overvecht. Van 15 tot en met 22 december zal er in het winkelcentrum een grote kerstmarkt zijn waar je alles kan vinden wat met kerst te maken heeft. Dus zet je kerstmuts of rendiergewei op, trek een warme jas aan en begeef je richting Overvecht!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

zelf bierbrouwen
Abonneren op