← Terug naar overzicht

Iedere student een bijbaan!

Solgu studenten met een beperking

Als student zijnde is het vaak erg belangrijk om een bijbaan te hebben. Je wilt stappen, nieuwe kleding en ook regelmatig met vrienden een hapje buiten de deur eten. Het is soms even zoeken, maar dan vind je vaak wel een bijbaantje. Maar wat als je student bent met een beperking? Laatst sprak ik met iemand die rolstoelgebruiker is, en voor hem is een bijbaantje zoeken net even wat lastiger. Solgu zet zich in voor studenten met een beperking in Utrecht. 

Student met een beperking

Ik ontmoette laatst een jongen van mijn studie die in een rolstoel zit, en voor hem is het wel wat lastiger om een bijbaan te vinden dan voor een student die geen beperking heeft. Hij solliciteert altijd op bijbaantjes waarvan hij het werk sowieso kan uitvoeren, maar er zijn andere dingen waar hij rekening mee moet houden. Er moet natuurlijk ook een toilet zijn waar hij zijn rolstoel in kwijt kan, kan hij wel bochten maken zonder de muren de raken? Deze dingen spelen voor hem altijd mee als hij een nieuwe bijbaan zoekt, en dat maakt het natuurlijker wel wat moeilijker.

Pizzanight

Solgu vindt dat iedere student gewoon een student zoals alle andere studenten moet kunnen zijn. Ze maken zich dan ook hard voor toegankelijkheid in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, maar leren anderen ook over hoe je om moet gaan met mensen met een beperking. Dus daarom organiseert Solgu een Pizza night speciaal voor middelbare scholieren en (aanstaande)studenten met een beperking. Waarom pizza? Omdat het typisch studentenvoer is, en iedereen wel van pizza houdt!

Wie, wat, waar en wanneer?

Tijdens deze bijeenkomst krijg je gratis pizza en drank, ontmoet je andere studenten met een beperking, leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat je ondanks je beperking toch een bijbaantje vindt. Daarnaast zal de 22-jarige Sascha tips geven over hoe je een bijbaan kunt vinden. Sascha is slechtziend en kon, ondanks haar beperking, tijdens haar middelbare schooltijd en tijdens haar studie Social Policy & Public Health bijbaantjes vinden. De praktische tips voor het vinden van een bijbaan krijg je van Gerben Roosink. 

Wanneer: 14 december 2018 van 17.30 tot 21.00 uur.

Waar: Emma at Work, Europalaan 20 in Utrecht

Zien we je daar?

Programma

17.30 -18.30: Inloop met pizza en kennismaking met de organisatoren, Emma at Work en Solgu.

18.30- 18.45: Sascha vertelt hoe zij als bachelorstudente haar bijbanen vond.

18.45- 19.45: Samen met de trainer ontdek je wat voor soort bijbaantje jij zou willen en welk baantje je zou kunnen uitvoeren.

19.45 -20.30: Je leert waar en hoe je een bijbaantje kan vinden (met de mogelijkheden die je zojuist in je zelf hebt ontdekt).

Vanaf 20:30: Borrelen.

Aanmelden

Wil je hier graag bij zijn? Dan moet je je wel even aanmelden. Dan kun je mailen naar Roos Hoelen op r.hoelen@solgu.nl. Als je liever belt dan kan dat op het nummer 06-20915820! Als je vragen hebt over Solgu of over de Pizzanight, dan kun je ook mailen en bellen.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

zelf bierbrouwen
Abonneren op