← Terug naar overzicht

Werken op muziek van Hazes

concert, live

Pas geleden heb ik in Ahoy moeten werken tijdens het concert van André Hazes Junior. Dit ik heb ik niet één, niet twee, maar wel drie dagen achter elkaar gedaan. Lees vooral verder als je wilt weten wat deze opdracht zo leuk maakte!

Schip AHOY

In het weekend van 27-29 oktober was het zo ver: Hazes Junior Live in Ahoy. Zelf ken ik de meeste liedjes uit mijn hoofd, al zal ik deze thuis niet zo snel opzetten. Op een feestje is dit natuurlijk wel heel leuk en geloof me: één groot feest was het zeker.

Een leuk avondje voor iedereen

Toen ik vrijdagavond op mijn werklocatie aankwam, stonden er al hele hordes mensen voor de ingang te wachten. Er waren natuurlijk veel jongeren die voor een leuk avondje uit kwamen. Verder kwamen er ook hele gezinnen met vader, moeder, opa en oma voorbij. Dé Hazes fan was er dus eigenlijk niet. Het enige wat het publiek gemeen had, was de liefde voor Hazes en de vele panterprintjes op hun kleren.

Mijn opdracht

Eenmaal binnengekomen en omgekleed, was het voor mij showtime. Iedere avond moest ik bovenaan de roltrap beginnen als "NIX" medewerker. Dit houdt in dat je aan iedereen die jonger dan 25, maar ouder dan 18 lijkt om een ID moet vragen en vervolgens een blauwe stempel moet geven. Met deze stempel hoeven mensen binnen niet meer telkens hun legitimatie laten zien waardoor er achter de bar veel tijd gewonnen wordt. Dit lijkt een hele simpele taak. Toch was dit voor mij een hele opgave. Leeftijden inschatten ben ik namelijk nooit goed in geweest en dat bleek wel weer. Gelukkig schatte ik mensen eerder jonger dan ouder in. Velen beschouwden dit dan ook als een groot compliment en gingen met een glimlach de zaal in!

Een groot feest

Nadat ik alle jongeren van een stempel had voorzien, ben ik van de ene naar de andere bar gestuurd. Deze bars staan aan de rand van het publiek waardoor ook ik van de show heb kunnen genieten. Bij elk bekend liedje zongen mijn collega's en ik hartstochtelijk met het publiek mee. Ook werd er achter de bar gedanst. Natuurlijk moest er ook gewerkt worden en vooral de biertap was oververhit. Dit was ook wel te merken aan de mensen die bestelden. Aan het einde van de avond gingen mensen namelijk steeds langzamer praten. Verder maakte Guus Meeuwis ook nog een verrassend gastoptreden, al was dit op de derde dag natuurlijk niet zo'n verrassing meer. Dit liet echter de pret niet bederven en iedere show werd met het liedje Leef! afgesloten en ook met een heleboel confetti.

Iedere avond ging ik moe, maar voldaan met de liedjes van Hazes in mijn hoofd naar huis. Ik voel me stiekem wel heel trots dat ik dit mijn werk kan noemen. Wil jij ook zo kunnen genieten tijdens het werken? Dan kan je kijken voor een baantje bij V&W

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op