← Terug naar overzicht

Hier vind je goedkope en gezonde restaurantjes in Utrecht!

Buiten de deur eten en gezond eten gaan niet heel vaak samen. Net zoals buiten de deur eten en goedkoop eten. Gelukkig zijn er genoeg plekjes in Utrecht waar je dit wel kunt combineren. In deze blog lees je waar je moet zijn!

Urban Salad Bar

Bij de Urban Salad Bar worden salades, wraps, soepen en nog veel meer geserveerd. Een goed gevulde wrap of maaltijdsalade koop je hier voor ongeveer €8. De gerechten worden uiteraard vers voor je klaargemaakt en bestaan voornamelijk uit biologische producten. Je vindt de Urban Salad Bar op Utrecht Centraal.

Eethuis VERS

Bij Eethuis VERS aan de Oudegracht staan er ieder seizoen nieuwe gerechten op de menukaart. Een groot gedeelte van het assortiment is huisgemaakt en biologische en fairtrade producten zijn er de norm. Je kunt er lekkere verse broodjes, maaltijdsalades en soepen bestellen. De meeste verse broodjes kosten hier ongeveer €6.

SLA

De saladbar SLA heeft meerdere vestigingen in Utrecht. Zowel op de Voorstraat, Nachtegaalstraat als in Hoog Catharijne kun je heerlijke salades en bowls bestellen. De ingrediënten die worden gebruikt zijn helemaal biologisch en bovendien probeert SLA zoveel mogelijk groente en fruit van Hollandse bodem te serveren. Ieder gerecht dat je hier bestelt, helpt jou om aan je dagelijkse portie groente te komen: de verschillende salades bevatten allemaal minimaal 260 gram groente. De meeste gerechten op de menukaart kosten ongeveer €10.

De Burgemeester

In de Korte Minrebroederstraat vind je lunchroom De Burgemeester. Ook hier worden de gerechten en ingrediënten afgestemd op het seizoen. Het menu is simpel, maar wel erg lekker. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en biologische producten. Er worden broodjes, panini’s, soepen en salades geserveerd. Vooral de soepen zijn hier een aanrader! Je koopt hier al een soepje, om ter plekke op te eten of voor onderweg, voor €5.

STACH

Het menu van STACH is erg uitbreid! Ontbijt, lunch en diner worden hier geserveerd. De meeste gerechten kosten minder dan €10. Net als SLA heeft STACH meerdere locaties in Utrecht. Door het hele land heeft STACH zo’n zestien locaties, dus ze weten hier goed waar ze mee bezig zijn.

Meer studentennieuws

hardlopen utrecht
Abonneren op