← Terug naar overzicht

Mijn eerste leuke bijbaantje

Ben jij op zoek naar de tofste bijbaan tijdens je studententijd? Lijkt het jou te gek om op de coolste evenementen en festivals te staan? Lees dan hier hoe het mij is gelukt mijn droombijbaan te verwerven tijdens een sollicitatiegesprek.

Onderweg naar het sollicitatiegesprek

Met trillende benen sta ik in de trein op weg naar Rotterdam. Ik ben bloed nerveus. Het is zelfs zo erg dat ik aan mijn vriendinnen in de groepsapp moest vragen hoe ook al weer de deuren van de trein opengaan. Ik heb namelijk zo mijn allereerste sollicitatiegesprek bij een bedrijf waar ik heel graag zou willen werken. Het bedrijf heet Verwiel en Wijngaard en is onderdeel van de hospitality en evenementenbranche, iets wat mij altijd al heeft geïnteresseerd. Mijn moeder had vroeger namelijk zelf een cateringbedrijf, maar als achtjarige mocht ik natuurlijk nog lang niet zelf met een dienblad lopen. Nu 9 jaar later heb ik dan eindelijk de leeftijd dat ik in deze branche zou mogen werken. Er waren alleen twee dingen die mij hiervoor tegenhielden: gebrek aan tijd en aan ervaring. Toch heb ik mezelf ertoe gezet om minstens op gesprek te gaan. Als ik het namelijk niet probeer, dan ga ik mezelf dat voor een lange tijd verwijten.

Het sollicitatiegesprek

Eenmaal in de stad aangekomen, neemt de spanning nóg meer toe. Ik vraag mezelf minstens drie keer waar ik aan ben begonnen en mijn handen beginnen te shaken. Dit gevoel verdwijnt echter totaal zodra ik het hoofdkantoor binnenstap. Alle medewerkers begroeten mij enthousiast en ook wordt er meteen wat te drinken aangeboden. De sfeer is vrij informeel en vooral heel gezellig. Ook het sollicitatiegesprek zelf bleek helemaal niet zo’n ramp te zijn. Er werd aandachtig naar mij geluisterd en zelf mocht ik ook veel vragen stellen. Van deze gelegenheid maakte ik natuurlijk goed gebruik. Zo bleek het bedrijf zeer flexibel te zijn, je kan zelf aangeven wanneer je wel of niet wilt werken en zit niet aan een hoeveelheid uren vast.  Het bleek zelfs geen probleem te zijn dat ik totaal geen ervaring heb in de branche want dat kon ik allemaal gaan leren op hun eigen trainingen. Sterker nog: ik kon meteen mijn eerste training na het gesprek gaan volgen.

De enige echte V&W-training

De training vond ik helemaal geweldig. Met wat te drinken erbij praten over evenementen waar ik misschien binnenkort wel sta: van bruiloften tot festivals en De Vrienden van Amstel. Ik werd al helemaal blij bij de gedachte dat ik dit dadelijk mijn werk zou kunnen gaan noemen.
Persoonlijk vond ik het laatste deel van de training het allerleukst. We leerden namelijk daar aan de bar het perfecte biertje tappen. Aangezien het al later op de dag was, werden er ook meteen schalen chips en borrelnoten neergezet. We maakten er met z’n allen gewoon een leuke, gezellige en vooral leerzame borrel van.  Ook leer je gelijk een aantal toekomstige collega’s veel beter kennen en ik voelde me zeer op mijn gemak.

Helaas moest ik op tijd weg van de training om de goede trein naar huis te kunnen halen. Dit keer een stuk relaxter en met een euforisch gevoel. Ik kan niet wachten tot volgende week wanneer ik mijn eerste werkdag in ga plannen en mijn tweede training heb met een superleuke groep. Lachend druk ik op het knopje van de trein om uit te stappen. Dat ik mij hier nu zo druk om heb gemaakt.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op